KRIVO IM JE

Producenti serije "The Crown" ispričali se zbog nejednakih honorara

21.03.2018.
u 16:15

Producenti televizijske serije "The Crown" ispričali su se zbog toga što je nagrađivana glumica koja utjelovljuje kraljicu Elizabetu bila slabije plaćena od svog kolege koji glumi princa Phillipa, ali nisu rekli da će retroaktivno ispraviti tu nejednakost.   

Producentska tvrtka Left Bank Pictures sa sjedištem u Britaniji priznala je prošli tjedan da je Claire Foy primala manje honorare od Matta Smitha u prve dvije sezone Netflixove uspješnice o britanskoj kraljevskoj obitelji, jedne od najskupljih televizijskih serija.

Ova priča, zadnji primjer nepravde i nejednakih honorara glumica i glumaca, došla je na naslovnice i pokrenula peticiju u kojoj se traži od Smitha da donira razliku u svom honoraru Time's Upu - inicijativi poznatih i uspješnih žena koje žele upozoriti na problem seksualnog uznemiravanja žena na njihovim radnim mjestima i svaki oblik nejednakosti.

"Želimo se ispričati Claire Foy i Mattu Smithu, briljantnim glumcima i prijateljima, koji su se našli u središtu medijske oluje ovog tjedna ne svojom krivnjom", priopćio je Left Bank Pictures.

"Mi u Left Bank Picturesu odgovorni smo za budžete i plaće, glumci ne znaju koliko tko dobiva i ne mogu biti odgovorni za plaće svojih kolega", stoji u priopćenju.

Ni Foy ni Smith a niti Netflix nisu komentirali to pitanje i nije poznato kolika je razlika u njihovim honorarima.

U priopćenju se ne navodi hoće li ili kako će nejednakost u honorarima biti retroaktivno nadoknađena, ali producenti kažu da su "apsolutno jedinstveni u borbi za njihove honorare" i predani poboljšanju položaja žena u filmskoj industriji.

Nakon dvije sezone serija "The Crown" dobit će novu glumačku postavu budući da likovi u seriji stare i radnja ulazi u '70-e godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije