JASNA GOSPIĆ

Sarajevska pjevačica ogorčena: 'Neću dozvoliti da mi Zorica Kondža ukrade pjesmu'

Goran Jakuš/Pixsell
03.11.2017.
u 19:37

Pjevačica je reagirala na emisiju 'Moja pjesma' u kojoj je Joško Banov rekao kako je Zorica Kondža prva pjevala pjesmu 'Zar je voljeti grijeh', iako ju je prva izvela ona na Splitskom festivalu 1985.

Sarajevska pjevačica Jasna Gospić poslala je BiH medijima priopćenje u kojem se osvrnula na gostovanje Joška Banova “Moja pjesma” koja se radi u zajedničkoj produkciji HDS ZAMP-a i CMC televizije, piše Oslobođenje.  U emisiji posvećenoj pjesmi "Zar je voljeti grijeh" Banov je rekao kako je prva i originalna pjevačica pjesme njegove supruge Zorica Kondža, iako ju je prva izvela Jasna Gospić na Splitskom festivalu 1985. 

- Pjesma je odmah osvojila srca publike i, iako nije bila pobjednička, sljedeće godine smo Joško i ja dobili priznanje za najslušaniju i najpopularniju pjesmu protekle godine. Te 1985. godine pjesmu mi je ponudio tadašnji Diskoton i pozvali su mene, znajući da meni jako dobro “leži” taj morski zvuk, zvuk mediterana. Odmah sam se zaljubila u pjesmu i već za nekoliko dana otputovala sam za Split. Joško je bio svjestan ljepote svoje pjesme i bio je pomalo uplašen kako ću ja to otpjevati, jer do tada nikada prije nije surađivao sa mnom. Tada sam upoznala i njegovu tadašnju djevojku, današnju suprugu Zoricu Kondžu. Kada smo ušli u studio i kada sam otpjevala pjesmu Joško je bio oduševljen. Priznao mi je da se bojao, ali da je sada sretan i da je pjesma otišla u prave ruke. Sjećam se da mi je govorio: ”Jasno moja, ovo je prelipo”. Naravno, i ja sam bila presretna, pjesma je bila prekrasna i našle smo se kao ruka i rukavica. Stvari koje su nam suđene, pronađu nas. Tako je i mene pronašla ova divna pjesma koja je postala evergreen. Kasnije su je prepjevali mnogi pjevači - Tereza Kesovija, Tedi Spalato, Doris Dragović, Zorica Kondža i mnogi drugi, što je često sudbina lijepih pjesama i to je jako dobro. Ipak, original ostaje original - istaknula je Gospić i dodala kako je po mišljenju mnogih njena verzija, osim što je originalna i najbolja. 

- Danas, nakon toliko godina, doživjela sam da me Joško Banov i Zorica Kondža žele izbrisati, da nestane svaki trag o meni. Razumijem da Zorica, kao Joškova supruga, vjerojatno inzistira na tome da se nekim čudom ili čarobnom gumicom izbriše Jasna Gospić i pjesma predstavi kao njena. Agresivno, ponižavajući moje ime apsolutnim ignoriranjem, predstavljaju Zoricu kao prvu pjevačicu pjesme. Često čitam kako Zorica kaže ”pjesma je moja”, pa se pitam zar bi imala toliku potrebu da izgovara tu čudnu rečenicu kada bi pjesma stvarno bila njena - ogorčena je Gospić te dodala da joj je žao što to govori, ali da to već predugo traje, a ona je osjetila potrebu da to kaže zbog svoje publike, ali i sebe same. 

- Draga Zorice i Joško, ne živimo više u istim državama, ali ste zaboravili da muzika nema granica. Ni ne slutite koliko je svjedoka moje, po mišljenju mnogih, najbolje interpretacije i bilo bi fer i kolegijalno da to i sami priznate. Žao mi je da Zorica u svojoj karijeri nije imala ovakvu pjesmu. Mislim da je bila najbolja u grupi Stijene sa pjesmom “Ima jedan svijet”, to je njena pjesma, njen rokerski stil. Pjesma “Zar je voljeti grijeh” je previše nježna za njen način pjevanja. Jošku Banovu želim još puno ovako lijepih pjesama i da je prva otpjeva njegova supruga Zorica - poručila je Jasna Gospić na kraju. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije