znak zahvalnosti

Skopski bulevar dobiva ime po Esmi Redžepovoj

15.01.2018.
u 13:08

Makedonsko ministarstvo kulture donijelo je odluku da skopski bulevar dobije ime po kraljici romske glazbe Esmi Redžepovoj-Teodosievski u znak zahvalnosti toj svjetski poznatoj i priznatoj umjetnici koja je ostavila trajan trag na svjetskoj i makedonskoj glazbenoj sceni.

Tim povodom makedonski ministar kulture Robert Alagjozovski primio je predsjednika Humanitarnog udruženja "Esma i Steva Teodisevski" Zorana Kostovskog koji je kazao kako je inicijativa da skopski bulevar dobije ime po istaknutoj umjetnici pokrenuta još prije nekog vremena u suradnji s mnogobrojnim građanima.

Esma Redžepova Teodosijevska nazvana je kraljicom romske glazbe i po izvođenju te glazbe bila je poznata u svjetskim razmjerima, a od 2013. godine nosila je i titulu nacionalnog umjetnika Makedonije.

Pjevačica, koja je bila popularna na cijelom balkanskom prostoru, tijekom života je odgojila 47 djece i sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije