Bez struje

Škotski rock bend Simple Minds najavljuje novo akustično studijsko izdanje

06.10.2016.
u 08:00

Simple Minds objavit će novo studijsko izdanje koje će naslijediti, po mišljenju mnogih, njihov najbolji album u 30 godina - ‘Big Music’ (2014.).

Nova glazbena kolekcija sadržavat će tako akustične verzije hitova koje je bend stvarao od samih početaka. Neke od pjesama koje će se naći na izdanju su, među ostalim, ‘Chelsea Girl’, s debitantskog studijskog izdanja ‘Life In A Day’ (1979.), ali i njihov singl br. jedan u SAD-u - ‘Don’t You (Forget About Me)’ sa soundtracka ‘Breakfast Club’. Svoje mjesto na izdanju našla je i obrada pjesme ‘Long Black Train’ Richarda Hawleyja.

Iščekivano izdanje ‘Simple Minds Acoustic’ sadržavat će 12 pjesama, dok će na vinilu biti dostupne dodatne tri pjesme. Novi album u Hrvatskoj očekujemo 11. studenog.

‘Naše pjesme ljudima mnogo znače, stoga smo morali biti jako pažljivi’, kaže Jim iz Simple Mindsa te nastavlja: ‘Nismo mogli samo nabacati akustične rifove, morali smo pokazati poštovanje prema pjesmama i zadržati sve ono što ih čini dobrima. Željeli smo stvoriti party album koji će ljudi slušati u dobrim vremenima. Ovo iskustvo potaklo nas je na snimanje novih pjesama’. Kao grupa koja je nastala u punk eri i počiva na ljubavi prema Davidu Bowieju, Kraftwerku i elektronici, Simple Minds nije akustičan bend, no u postavi Jim Kerr - Charlie Burchill - Sarah Brown - Gordy Goudie - Cherisse Osei na iščekivanom studijskom izdanju napravili su nevjerojatan posao.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?