DUGO SE BORIO

Slavni glumac prije smrti stavljao satove u čarape i tražio lijekove za svoje probleme

Foto: Profimedia
13.08.2019.
u 18:15

Williams se objesio u vlastitoj sobi na imanju u kalifornijskom Tiburonu, a pronašla ga je njegova osobna asistentica.

Vijest o smrti legendarnog glumca Robina Williamsa potresla je Hollywood prije pet godina, ali i obožavatelje diljem svijeta. 

Iako se Williamsovo samoubojstvo pripisivalo teškoj depresiji i Parkinsonovoj bolesti, britanska emisija "Autopsija:Posljednji sati..." došla je do otkrića da je slavni glumac patio i od demencije.

Upravo demencija, koja se očituje kroz simptome kao što su nesanica, paranoja, zbunjenost i  otežan proces donošenja odluka, razlog je njegova bizarnog ponašanja neposredno pred tragediju. Williamsova supruga Susan Schneider otkrila je neke dosad nepoznate detalje vezane uz posljednje trenutke slavnog glumca. Naime, prema njezinim riječima, večer prije smrti Robin je skrivao svoje skupocjene satove u čarape i nosio ih prijatelju na čuvanje, što stručnjaci iz dokumentarca opisuju kao paranoju od koje je patio.

– Osjećao se ugroženim, u opasnosti. Nije važan uzrok, psihološki, fizički, financijski, mislio je da mu se nešto sprema – objasnio je psiholog Anjula Mutanda. Nekoliko sati prije samoubojstva Robin je proveo na internetu tražeći lijekove za svoje probleme, što jasno upućuje na to da je Robin bio svjestan da se s njime nešto događa.

Williams se objesio u vlastitoj sobi na imanju u kalifornijskom Tiburonu, a pronašla ga je njegova osobna asistentica. Objesio se vlastitim remenom, koji je bio zategnut između vrata ormara i okvira vrata. U džepu mu je pronađen nož, a na zapešćima su nađene rane, zbog čega se pretpostavlja da se prvo pokušao ubiti rezanjem vena. 

Robin se s ovisnostima se dugo borio, konzumirao je drogu i alkohol. Ali nije to skrivao. Veliki šok za obitelj bio je njegov slom živaca u 2006.

Ipak, većina ga najviše pamti po njegovim ulogama, a svojim izborom nekonvencionalnih uloga osvojio je mnoge obožavatelje, glumeći u  ''Društvu mrtvih pjesnika'', ''Kralju ribara'', ''Svijetu po Garpu'', ''Tatici u suknji'', ''Popaju'', ''Buđenjima'', ''Ja ću budan sanjati'' i drugima.

Prvi put je bio nominiran za Oscara za ulogu u filmu ''Dobro jutro, Vijetname'', snimljenom prema istinitoj priči Barryja Levinsona. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije