NAKON DULJEG IZBIVANJA

Šprajc se javio iz svog preuređenog doma i gledateljima otkrio veliku vijest

Instagram
20.04.2020.
u 17:49

U jeku epidemije koronavirusa gotovo svakodnevno mijenjamo načine rada pa se tako prvi put u Hrvatskoj, 15. travnja jedna informativna emisija na nacionalnoj televiziji prikazala uživo iz nečijeg dnevnog boravka. "RTL Direkt" tada se emitirao iz studija postavljenog u dnevnom boravku voditeljice i urednice Mojmire Pastorčić. Prema uzoru na megapopularne američke late night showove, i hrvatske su se televizije potrudile svojim emisijama pripremiti “kućna izdanja”.

"Vjerojatno ste primijetili da ovaj 'Direkt' ipak izgleda malo drukčije nego inače. Vili Beroš nije bio pokraj mene nego u drugom studiju, niste vidjeli stol koji inače vidite, slike iza mene nisu bile baš raskošne kao inače, možda je i zvuk malo drukčiji. To je zato što ovaj studio nije u Krapinskoj 45 – nego u mom dnevnom boravku", kazala je Mojmira na kraju "RTL Direkta" te dodala kako je cijeli novi studio u njezinu boravku postavljen u rekordno kratkom vremenu uza sve mjere sigurnosti.

Urednica Mojmira Pastorčić od kraja studenoga prošle godine preuzela je ulogu voditeljice emisije jer se jedno od omiljenih nam TV lica, Zoran Šprajc, od kraja studenoga prošle godine povukao s malih ekrana kako bi se oporavio od infarkta. No, čini se kako smo napokon dočekali njegov povratak. Barem je tako objavio na svojem Instagram profilu.  "Snimanje snimanja superselfieja na snimanju", napisao je sinoć Šprajc uz fotku selfieja iz svog dnevnog boravka, u odijelu, s pozadinom kakvom smo navikli vidjeti u RTL Direktu i kakvu je i Mojmira Pastorčić imala u svom "kućnom izdanju RTL Direkta".

A Mojmira je za Večernji list također potvrdila kako će se uskoro iz svog dnevnog boravka javiti i Šprajc.

"Ja u dnevnom boravku imam studio iz kojeg ide 'Direkt' na dane kad je u Krapinskoj tim koji ne smijem susresti. Televizija od doma? I to može. Tako rade i Stephen Colbert, Jimmy Kimmel, Trevor Noah, pa će uskoro i Šprajc", kazala je Mojmira. I sam je Šprajc prije četiri dana objavio kako se priprema za povratak na male ekrane.

"Konačno je došlo vrijeme da se počnem pripremati za povratak na posao", napisao je Šprajc na svom Instagram profilu. S RTL-a nam nisu htjeli otkriti točan datum njegova povratka, ali naglasili su kako će gledatelji o svemu biti obaviješteni na vrijeme.

Podsjetimo, striktne mjere zaštite od koronavirusa nisu zaobišle ni televizijske voditelje i novinare koji su često podijeljeni u grupe kako bi izbjegli velike gužve u redakcijama. Svjetski primjer kako je uz malo truda i televizijske emisije moguće snimiti iz udobnosti dnevnog boravka voditelja tako je slijedila i Hrvatska.

Prva u tome bila je N1 televizija koja je uspjela snimiti trosatno izdanje političkog magazina "Točka na tjedan", a sve iz dnevnog boravka roditeljske kuće urednice i voditeljice Nataše Božić Šarić u Vinkovcima.  Ni HRT nije dugo čekao s revolucijama u emitiranju televizijskog programa. Emisija “Ostanite doma – Kod nas doma” prva je emisija HRT-a napravljena na virtualni način i time je opravdala svoj naziv.

Emisija je pripremljena, snimljena i montirana virtualno, a cjelokupna komunikacija i u ovoj je emisiji obavljena virtualnim putem. HRT-ov studio tako je zamijenjen dnevnim boravkom voditeljice Ive Šulentić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije