REVOLUCIONIRANI SNIMATELJ

Stallone otkrio tajnu sa snimanja Rockyja: 'Ovaj je izum promijenio svijet'

Press Asociation/Pixsell
15.12.2018.
u 17:20

Snimatelj i izumitelj Garret Brown je po prvi puta u filmu "Rocky" koristio kameru pod nazivom "Steady Cam", koja je totalno napravila revoluciju u filmskoj industriji i koja se koristi u devedeset posto slučajeva u svakom filmu i televizijskoj emisiji koja se danas radi - otkrio je Stallone

Sylvester Stallone na svom se Instagram profilu prisjetio snimanja Oscarom nagrađenog filma "Rocky", kojim je počela njegova svjetska slava. Stallone je otkrio dosad malo poznatu činjenicu sa snimanja filma. 

Naime, upravo je na snimanju "Rockyja" prvi put korišten steady cam, koji se danas upotrebljava u 90 posto filmova, ali i televizijskih prijenosa.  
 

 

- Vrlo zanimljiva fotografija.. Snimatelj i izumitelj Garret Brown je po prvi puta u filmu "Rockyi" koristio kameru pod nazivom "Steady Cam", koja je totalno napravila revoluciju u filmskoj industriji i koja se koristi u devedeset posto slučajeva u svakom filmu i televizijskoj emisiji koja se danas radi. Bilo je to malo čudo da je on tada živio u Philadelphiji. Sve te scene gdje sam trčao slobodno i gdje sam se penjao uz stepenice, snimio je bez ikakvog mrdanja. Kamerman Brown, koji je visok 2,04 metra, trčao je uz stepenice brzo kao ja, ali je to radio sa strane, dok je gledao u monitor. Ovo se ne bi moglo snimiti s konvencionalnom opremom. Ovaj mali film snimljen je za samo 26 i pol dana, i to bi bilo apsolutno nemoguće bez gospodina Browna i njegovog nevjerojatnog izuma - napisao je popularni Sly.  

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije