DORIA DRŽI KONCE

Stoji li ona iza skandala kraljevske obitelji? Meghan i Harry vjeruju samo njoj

Foto: PA/Pixsell
1/4
23.08.2019.
u 07:20

Doria navodno stoji u pozadini svih odluka koje je vojvotkinja od Sussexa donijela otkako je postala članica kraljevske obitelji

Prije nego što je rođen mali Archie, vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle imala je veliku podršku na dvoru, ali je ipak najviše prihvaćala potporu majke Dorije Ragland. 

Osim što je Doria bila jedina uzvanica Meghanine obitelji na kraljevskom vjenčanju u svibnju prošle godine, iz Los Angelesa doputovala je nekoliko tjedana prije termina poroda kako bi kćeri pružila svu potrebnu pomoć i sada nastavlja savjetovati mlade roditelje u svim područjima odgoja svoga unuka. 

Jedina osoba od povjerenja

Posljednjih dana kraljevski par našao se pred osudom britanske javnosti koja ih je prozvala licemjerima i snobovima koji su pretjerano rastrošni jer su privatnim avionom odlučili otići na odmor, a iza te odluke, kao i svih ostalih koje je Meghan donijela otkad se pridružila kraljevskoj obitelji, priča se da stoji upravo Doria.

Stručnjaci za odnose u kraljevskoj obitelji pokušavaju shvatiti utjecaj Dorije na Meghan i Harryja jer se čini da je par odlučio suziti krug ljudi od povjerenja, a tome su prethodili i sukobi s vojvotkinjom Kate i princom Williamom te bližim Harryjevim prijateljima koji ne odobravaju Meghan. 

– Svi misle da je Doria neka hipijevski smirena osoba jer je instruktorica joge, ali kao svaka druga majka vrlo je oštra kada treba braniti svoju kćer – rekao je izvor blizak bračnom paru za britanski Mail dodavši da Harry obožava Doriju jer je nevjerojatno mudra.

Stručnjakinja za kraljevsku obitelj Emily Andrews tvrdi da će Meghan i Harry uskoro kupiti kuću u Los Angelesu kako bi Meghan mogla biti blizu majke i baviti se dobrotvornim radom. Zasad, Doria pomaže mladim roditeljima u Velikoj Britaniji gdje joj je par uredio kuću u okolici Berkshirea da im bude blizu. 

Meghanin dolazak u kraljevsku obitelj obilježio je odlazak brojnog osoblja; od osobne asistentice do nedavno otpuštene Archiejeve dadilje, za što se zaslužnom smatra upravo Doria. Njoj se pripisuje i preseljenje Meghan i Harryja iz zajedničkog kućanstva s Kate i Williamom.

Istodobno su od njih odvojili i svoju dobrotvornu zakladu što se smatralo posljedicom sukoba dviju vojvotkinja, nakon što je navodno Meghan rasplakala Kate kad joj je uputila stroge zahtjeve oko haljine koju mala princeza Charlotte mora odjenuti za njezino vjenčanje. 

Zahtjevna vojvotkinja

O odnosu Meghan i kraljevskog osoblja puno se pisalo, a Palača poriče da je vojvotkinja imala nerazumne zahtjeve zbog kojih je dobila nadimak Teška Vojvotkinja (Duchess Difficult). Neki od prohtjeva izišli su na vidjelo nakon što je njezina osobna asistentica Melissa Toubati dala otkaz nakon samo šest mjeseci.

– Meghan ima visoke standarde jer je navikla raditi u hollywoodskom okruženju – istaknuo je izvor za The Sun, a kritike su nastavile pristizati. Britanskim medijima kruže informacije da je Meghan od pomoćnika zahtijevala da se bude prije zore kako bi krenuli s pripremama za njezin dan te da je uoči vjenčanja tražila postavljanje osvježivača zraka jer joj je kapelica „čudno mirisala“.

Zbog otresitog ponašanja prema osoblju, s njom je pokušala razgovarati Kate Middleton, ali to je rezultiralo Meghaninim tužakanjem Harryju, koji je stao na njezinu stranu, a njegov brat William podržao je Kate, koja je tad bila pet mjeseci trudna s malenim Louisom.

Ne zaboravimo, otkaz je nakon 17 godina službe dala i Samantha Cohen, tajnica kraljevske obitelji, koja se 2001. zaposlila u uredu kraljevske obitelji za odnose s javnošću, a kasnije se prometnula u osobu od povjerenja te ju je kraljica Elizabeta II. osobno postavila za tajnicu. Ona je ključna članica organizacijskog tima koji se brine o dobrotvornim priredbama.

U veljači ove godine strani mediji pisali su kako će Samantha, koja nosi nadimak Pantera Samantha, ostati na raspolaganju Meghan i Harryju dok se ne rodi Archie, ali da će potom napustiti tu funkciju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije