2. rođendan princa

Sve je spremno za proslavu: George će dobiti tortu helikopter jer želi letjeti kao tata

Princess Charlotte christening ALTERNATE CROP. Prince George leaves the Church of St Mary Magdalene in Sandringham, Norfolk, as Princess Charlotte will be christened in front of the Queen and close family. Chris Jackson Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Reuters
1/5
22.07.2015.
u 17:00

Vojvotkinja Kate sve je sama organizirala, a slavljenik i gosti sladit će se sendvičima s jajima, kolačićima madeleine punjenima nutellom i ušećerenim kokicama

Izabrati prigodan rođendanski dar izazov je i ako dijete kojem idete na zabavu nije član britanske kraljevske obitelji, a stvar se dodatno komplicira ako je slavljenik plave krvi.

Krokodil za mališana

Ne čudi stoga što je lani stanoviti Tibor Kalnoky britanskom princu Georgeu za rođendan poklonio polje divljeg cvijeća – jer bi buket prebrzo uvenuo, dok je iz Australije stigao pravi pravcati – krokodil!

Popis je bizarnih rođendanskih darova koje je mali nasljednik dobio lani podugačak, a prava je sreća što George ima roditelje koji stoje čvrsto na zemlji pa čine sve što mogu da dječaka ne razmaze. Što je, priznat ćete, prilično teško ako ste roditelji dvogodišnjaka koji je treći u redu za britansku krunu. Da su vojvotkinja i vojvoda od Cambridgea Kate i William doista odlučni u namjeri da svog malog princa odgoje u kulturnog dječaka, jasno je iz zabave koju organiziraju danas, na dječakov drugi rođendan.

Rođendanska proslava održat će se na imanju Anmer Hall u Norfoklu, kamo se obitelj preselila iz Kensingtonske palače, a vojvotkinja Kate zabavu je sama organizirala. Uz malu pomoć sestre Pippe Middleton, koja je inače zgrnula bogatstvo svojom tvrtkom za organizaciju zabava, a uskočila je i dječakova baka po majci. Za kraljevske prilike proslava će biti skromna, a nazočit će obitelj i bliski prijatelji. Zbog obveza na rođendan neće doći kraljica prabaka, a spriječeni su djed po tatinoj strani, odnosno Charles, i njegova supruga Camilla. Ni lani nisu stigli na proslavu, ali su dječaku poslali poklone, plišanog medu i vjevericu. Uzvanici će se sladiti sendvičima s jajima, tartovima od trešnje, kolačićima madeleine punjenima nutellom i ušećerenim kokicama.

Slavljenika čeka i torta u obliku helikoptera kojim želi upravljati kad odraste, baš poput svog oca i ujaka, princa Harryja. Prijatelji obitelji otkrivaju da je, iako ga bližnji zovu "majmunčić", on pristojno i radoznalo dijete koje osvaja osmijehom, a najviše uživa u igri s majkom u parku i maženju s roditeljima te sestricom Charlotte.

Foto: Mario Testino/Press Association/Pixsell

Mama ne zna što će obući

Kateina prijateljica otkrila je Women's Dayu kako vojvotkinja s nestrpljenjem čeka današnju zabavu, a jedino što je još muči je, kao i većinu žena, što će odjenuti. Pripremila je četiri odjevne kombinacije pa će izabrati u posljednji trenutak.

S nestrpljenjem se iščekuje i što će odjenuti mali George, ali i njegova sestra Charlotte. Ruke već trljaju trgovci jer sve u čemu se razigrani dječarac pojavi rasproda se u trenutku.

Crveno-bijeli kompletić koji stoji 850 kuna i u kojem je šarmirao obožavatelje na krštenju princeze Charlotte početkom srpnja rasprodan je u hipu, a nakon što je javnost raznježeno uzdahnula pri pogledu na fotografije ležerne igre majke i sina u parku na kojima George nosi plave kroksice, prodaja natikača skočila je za 1500 posto!

Prvi dar u mališanovu čast stigao je iz kraljevske kovačnice u obliku limitiranog srebrnog novčića koji stoji 50-ak kuna, a ne očekuje se da će Georgeovi roditelji potrošiti veći iznos na darove.

Uostalom, maleni će biti najsretniji ako tata William zbog obveza na novom poslu kao pilot helikoptera hitne ne zakasni na puhanje svjećica.

>>Princ George, sin Williama i Kate, postao član FK Željezničar

>>Traži se 50 policajaca koji će danonoćno čuvati princa Georgea

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije