"I am Zlatan"

Šveđani snimili film o legendi nogometa: Pogledajte tko glumi Ibru

13.07.2021.
u 07:41

Životna priča o sportskom uspjehu Ibrahimovića iznosila je pet milijuna eura, a nastala je pod redateljskom palicom Jensa Sjögrena.

Biografski film "I am Zlatan" premijerno će biti prikazan u rujnu ove godine, a otkriva do sad neobjavljene detalje iz života švedskog reprezentativca, koji je svojim osebujnim stilom i balkanskim šarmom pobrao simpatije širom svijeta. 

Najveći nogometni događaj ove godine, pored EURO-a i trijumfa Talijana, zasigurno će biti premijera igranog filma o jednoj od najzanimljivijih ličnosti "najvažnije sporedne stvari na svijetu". 

Zlatan Ibrahimović je dobio svoj biografski igrani film i to nije nimalo slučajno. Ibra može sve. Pustiti pjesmu Nade Topčagić na San Remu i po dolsku u Ameriku zakupiti cijelu stranicu u novinama i objaviti oglas u kojem će napisati: "Molim lijepo, Los Angelese", aludirajući na činjenicu kako mu se LA trebao zahvaliti na dolasku u klub LA Galaxy.

Sin balkanskih migranata rođen je u Švedskoj, a nakon teškog djetinjstva postao je nogometni prvak, čija se karijera prostire na nekoliko dekada.

Švedski nogometaš bh. porijekla Zlatan Ibrahimović prošlog je ponedjeljka na svom Twitter nalogu podijelio trailer za biografski film "I am Zlatan", otkrivši da će se premijera projekta dogoditi krajem ljeta, točnjije 10 rujna. Uz trailer je napisao samo "I am Zlatan. The Movie", ostajući vjeran svom samouvjerenom stilu, prenosi Klix.ba. 

Film je adaptacija knjige "Ja sam Zlatan", bestsellera koji su zajedno s Ibrahimovićem napisali Jakob Beckman i David Lagercrantz.

Zanimljivo je da su za ulogu u različitim životnim razdobljima odabrana dva albanska glumca. Glumac Dominic Bajraktari Andersson igra mladog Zlatana kada je imao 11, odnosno 13 godina, dok Granit Rushiti igra odraslog beskompromisnog sportaša, vjernog svojim bezobrazno drskim principima. Glumica Merima Dizdarević igra Zlatanovu majku Jurku Gavrić, porijeklom iz Hrvatske, dok se Čedomir Glisović našao u ulozi Zlatanovog oca.

Snimanje filma je započelo u Švedskoj u pandemijskoj godini, a potom je nastavljeno u Amsterdamu, gdje je Ibra zaigrao za prvi veliki klub u svojoj karijeri, nizozemski Ajax.

Krenuvši iz Malmea, preko Ajaxa, Ibrahimović je ubrzo završio u klubu AC Milan, a potom i u Juventusu, odakle su uslijedili angažmani u Barceloni, PSG-u i Manchester Unitedu. Švedski napadač je obilježio svaki od ovih klubova i većinom ih vodio do osvajanja titula prvaka.

Film se bazira na dječačkim snovima i nastojanjima nogometaša, čiji je personality postao svojevrsni brend, prepoznatljiv po hvalisavosti s pokrićem, zaraznom smijehu i vratolomijama koje izvodi na terenu, bilo da primjenjuje poznavanje vještina tekvandoa, bilo da psuje na maternjem jeziku ili se jednostavno svađa s protivničkim igračima.

Životna priča Zlatana Ibrahimovića je autentična i predstavlja istinski put kao uspjehu temeljenom na talentu, predanom radu i odricanju, pri čemu legendarni nogometaš nikada nije zaboravio odakle je krenuo.

Inače, nakon niza dokumentarnih projekata, ovo je prvi biografski film posvećen rekonstrukciji života švedskog napadača.

Film "I am Zlatan" neće razočarati fanove lika i djela Zlatana Ibrahimovića, koji je postao sinonim za vrhunski nogomet i neodoljivi šarm punokrvnog Balkana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije