Otkrio zbog čega

Tarik Filipović: Prekinuo sam snimanje 'Generala'

tarik filipović
24.07.2021.
u 09:48

Glumac i voditelj Tarik Filipović (49) gostovao je sinoć u Podcast Inkubatoru u kojem je govorio o svojoj karijeri, kvizovima i projektima na kojima je radio. Između ostalog ispričao je i anegdotu sa snimanja filma i serije "General"  Antuna Vrdoljaka, u kojem je igrao admirala Davora Domazeta Lošu. 

- Snimali smo scenu u kojoj je hrvatska vojska ušla u Knin i Gotovina i Lošo razgovaraju s francuskim časnikom koji je ogorčen jer kao hrvatska vojska tjera ljude. Uglavnom, lik Gotovine tada kaže: Da, ali da su Srbi bili pametniji mogli su sa svojim domaćinama ovdje živjeti sto godina, ispričao je Filipović. Tada je prekinuo snimanje, na što su svi skočili na njega.

- Došao je i Vrdoljak i rekao sam mu: "Tonči, kao prvo Srbi su tu domaćini, a ne gosti, a rok od sto godina je uvredljiv. S rečenicom: "Mi smo tu mogli živjeti zauvijek" mogu stajati u kadru. Onda mi je Vrdoljak rekao da će to promijeniti. Treba prije svega biti čovjek i kada se rade takvi filmovi ne treba biti crno-bijeli, nego što je moguće više objektivan, ispričao je Tarik. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?