OTKRIVENA TAJNA

Titova smrt promijenila je kraj kultnog "Ko to tamo peva", evo i kako

30.05.2017.
u 14:30

Scenarist Dušan Kovačević u emisiji Ivana Ivanovića ispričao je kako su se u završnoj sceni trebale naći i brojne životinje, ali zbog Titove smrti cirkus sa životinjama iz Italije nije mogao ući u zemlju...

Dramski pisac, književnik i scenarist Dušan Kovačević gostovao je u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanoviće", a povod gostovanje je jubilej 45 godina od predstave i 35 godina od kultnog filma "Maratonci trče počasni krug" čiji je scenarij upravo njegova zasluga. 

- Titova smrt nas je spriječila da završimo "Ko to tamo peva" onako kako smo zamislili. U scenariju je bila scena, kada dvojica dječaka koji pjevaju izađu iz autobusa i tada su se trebale pojaviti u sceni životinje i sve je trebalo nalikovati apokalipsi. Direktor filma bio je u dogovoru s vlasnikom cirkusa u Italiji i taj cirkus s dresiranim životinjama trebao je doći u Beograd. Međutim, umire Josip Broz Tito i strancima se zabranjuje ulazak, ma ptica nije smjela prijeći granicu, a mi moramo završiti film, a kako nema životinja filma završava tako kako završava. - ispričao je Kovačević. 

- Nekada mi se čini, kao i većini nas koji smo prešli u najljepše godine kao da je to bilo jučer , a nekad kao da je bilo u srednjem vijeku. Ovisi kako sam raspoložen. Tih 45  godina je prošlo u jednom zajedničkom vremenu koje se ubrzavalo i čovjek kad je mlad ima dojam da je mladost vječna i imate osjećaj da je pred vama beskrajno puno vremena i da je to što radite nešto što će vječno trajati. Sada shvaćam da je ta iracionalan energija bila dragocjena - kaže Kovačević koji je "Maratonce" napisao kad je imao 22 godine. Prisjetio se niza zgoda vezanih za snimanje kultnih filmova jugoslavenske kinematografije, a ispričao je i jedan detalj vezan za kultni film "Ko to tamo peva". Naime kraj filma je trebao izgledati sasvim drugačiji, ali Titova smrt je promijenila taj kraj.

Video možete pogledati OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije