IMA POMOĆ

Tko to grije kraljicu? U hladnim prostorijama dvorca štedljiva kraljica ne pali grijanje

ANNIE LEIBOVITZ/Press Association/PIXSELL
21.09.2019.
u 11:45

Prema pisanjima stranih medija, korgiji su dio kraljevske obitelji od 1933. godine, kada je kraljičin otac, kralj George VI, doveo kućnog psića po imenu Dookie u obitelj.

Poznato je kako britanska kraljica Elizabeta ljeta provodi u Škotskoj, u dvorcu Balmoral, no manje poznata je činjenica da i preko ljeta u dvorcu zna biti vrlo hladno.

Osim članova obitelji u dvorcu se s kraljicom nalaze i njezini miljenici, psi korgiji. Kako prenosi Azra, kraljičini posjedi su obnavljani s novim instalacijama i ekološki štedljivim energetskim sistemom, no svejedno je dvorac vrlo teško zagrijati. Preko dana prostorije zagrijava električnim grijalicama dok se navečer ušuška sa svojim korgijima, koji ju griju kad je hladno. Azra prenosi kako se ostatak kraljevske obitelji zna koristiti istim metodama.

Prema pisanjima stranih medija, korgiji su dio kraljevske obitelji od 1933. godine, kada je kraljičin otac, kralj George VI, doveo kućnog psića po imenu Dookie u obitelj. Ubrzo se obitelji pridružio još jedan korgi, Jane, koja je do smrti 1944. godine bila obiteljski kućni ljubimac Windsora. Iste godine, na svoj 18. rođendan, Elizabeta je dobila vlastitog psića, Susan.

Elizabeth i Susan navodno su bile toliko nerazdvojne da je 1946. godine na medeni mjesec s princom Filipom kraljica prošvercala ljubimicu. Naime, kraljica je imala 30 ili više korgija upravo iz njezine loze. Tretira ih kao članove obitelji te ih vodi sa sobom na svako putovanje. Poznato je i da u dvorcu imaju svoju sobu u kojoj spavaju i igraju se. Bivši kraljevski chef Darren McGrady, za časopis Hello je ispričao i kako se hrane kraljičini mezimci.

- Kad sam radio u palači, zapravo smo imali kraljevski jelovnik za pse. Postojala je lista što psi trebaju imati. Jedan dan to bi bila govedina, sljedeći dan piletina, drugi dan janjetina, sljedeći dan zec i to se izmjenjivalo kroz te dane. Skuhali bismo govedinu, narezali na stvarno fine komade i tada smo isto napravili i s piletinom. Mi bismo ih ulovili i isjekli na stvarno male komade da nema kosti, tako da se psi ne bi ugušili - objasnio je McGrady.

No, navodno korgiji ponekad nisu toliko prijateljski raspoloženi. Podivljali bi u prisustvu policajca, članova osoblja i poštara u dvorcu Balmoral, a zbog njih su morali staviti i natpis - Pazite se pasa. Ugrizli su kraljicu nakon što je pokušala zaustaviti svađu među njima. Sve je završilo dobro, ali je imala šavove nakon incidenta. Priča se i da su im unajmili psihologa za životinje, no više informacija o njihovom ponašanju nakon psihologa ipak nema.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije