NEPOZNATI DETALJI

Tomčić progovorila o životu u samostanu i porodu kod kuće: 'Tri sam se godine pripremala'

Marko Prpić/Pixsell
17.11.2019.
u 11:45

- Rađanje djeteta kod kuće je vrlo opširna tema i to nikako nije bio moj trenutačni hit i pomodarska odluka. Ja sam se za to pripremala tri godine - otkrila je Martina Tomčić.

O privatnom životu Martine Tomčić u medijma se ne zna mnogo toga. Članica žirija Supertalenta svoj život nastoji čuvati podalje od medija, no ipak o nekim je detaljima progovorila u posljednjem intervjuu koji je dala medijima. Tomčić je otkrila kako je bilo živjeti s časnim sestrama, ali i zbog čega je drugo dijete odlučila na svijet donijeti kod kuće.

Tomčić je dvije godine živjela u samostanu u Austriji zbog nepovoljne financijske situacije. - Ja sam konkretno tada '92., da bih uopće mogla boraviti u Austriji, našla smještaj u jednom samostanu časnih sestara kojima sam kao protuuslugu za smještaj i hranu davala satove pjevanja, klavira, držala sam im zbor i zapravo sebe obogatila za jednu iskustvo koje doista je malo kome omogućeno, a to je da živi dvije godine s časnim sestrama - otkrila je nedavno za Dnevnik.hr, a sada je otkrila i još poneki detalj iz tog perioda.

- U samostanu je bilo raspjevano. Iako nisam previše vremena provodila s njima jer sam kroz dan bila preokupirana studijem, a navečer sam išla u kazalište ili na koncerte. Nisam imala obvezu živjeti samostanski. Najbolja prijateljica bila mi je kuharica, sestra Veronika, koja bi mi uvijek ostavljala u kuhinji večeru ako bih se kasno vraćala u samostan - kazala je Martina za 24 sata.

Progovorila je i o braku sa suprugom Ženjom Moskaljovom s kojim ima 15-godišnjeg sina Nou i 8-godišnju kći Rebeku koju je na svijet umjesto u bolnici donijela kod kuće.

- Rađanje djeteta kod kuće je vrlo opširna tema i to nikako nije bio moj trenutačni hit i pomodarska odluka. Ja sam se za to pripremala tri godine. I kad čujem da sam hrabra zbog tog čina, pomislim kako sam bila prehrabra kad sam s prvim djetetom išla u bolnicu. Ovisi iz kojega kuta gledamo - rekla je Tomčić kojoj su oba poroda bila predivna.

- Imala sam 29 godina kad sam rodila Nou i u tom trenutku je za bebu i za mene bio najsigurniji bolnički porođaj i jedino moguć. Za mene s 35 i Rebeku porođaj kod kuće bio je najsigurniji i jedino moguć - kazala je operna pjevačica. Tijekom drugog poroda uz nju su bili suprug i sin.

- Njoj je taj događaj bio potpuno prirodan i normalan. Navečer je otišao spavati, a ujutro se probudio i tata mu je rekao kako uskoro dolazi seka. Kad se Rebeka rodila, došao je i poljubio je te se otišao igrati u drugu sobu. Usputno je doviknuo da mu donesem čašu vode. Dakle, svakodnevna obiteljska situacija - zaključila je Tomčić.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije