pOZNATA SERIJA

Uloga 'Marisol' slavnu glumicu je izvukla iz depresije i ovisnosti o alkoholu

marisol
20.06.2021.
u 10:20

Kada se 1996. godine na HRT-u počela prikazivati meksička telenovela “Marisol”, na ulicama bi u vrijeme emitiranja zavladala tišina, kupovali su se televizori kako bi se priča o djevojci tužne sudbine s ožiljkom na licu mogla pratiti i za radnog vremena, a nastavnici su dopuštali da se gleda i tijekom sata razredne nastave. Pomama za ovom sapunicom trajala ja dugo i zahvaljujući Marisol glumica Erika Buenfil uživala je slavu diljem svijeta jer svi su zavoljeli lik djevojke odrasle u siromaštvu koja se mora nositi s mržnjom i teretom zbog ožiljka na licu.

– “Marisol” mi je jedna od najdražih serija koje sam snimila, a glumim od 12. godine. Sjećam se da smo se na setu uvijek jako dobro zabavljali, smijali se, iako je pred kamerama bilo puno više suza i vrisaka. I danas se srećem s kolegama iz serije i s nostalgijom se prisjetimo tih godina. Eduardo i ja proputovali smo cijelu Latinsku Ameriku promovirajući telenovelu – izjavila je u jednom intervjuu prije nekoliko godina 56-godišnja Erika, koju nakon puno godina opet gledamo u programu HRT-a, i to u novoj telenoveli “Dajem ti život”. Ulogu Marisol odigrala je kada je imala 32 godine i iza sebe je imala iznimno loš životni period kojem je kumovala nesretna ljubavna priča. – Ta uloga pomogla mi je da se izvučem iz teške depresije i ovisnosti o alkoholu za kojim sam posegnula zbog nesretne ljubavi. Mnogo sam patila, život me na trenutke mrvio, nizali su se ljubavni krahovi i profesionalna podmetanja. Mogla sam ostati zatočena u patnji, ali nisam, naučila sam sve puštati iz sebe – rekla je jednom prilikom glumica, kojoj je jedna nesretna ljubavna priča na kraju donijela najveću životnu radost. Naime, u vezi sa sinom bivšeg meksičkog predsjednika Ernesta Zedille dobila je sina kojeg njezin partner nije htio priznati, što je dotuklo Eriku, ali skupila je snage jer je znala da će biti jedini roditelj svom sinu.

– Sve se odvilo neočekivano i preko noći. Nisam zapravo htjela tu vezu i bila sam uplašena kada sam saznala da sam trudna. Ernesto je bio mlađi od mene i nije htio tada imati bebu. Teško je biti samohrana majka. Moja mama preminula je prije 14 godina, tako da nisam imala ni njezinu pomoć oko sina. Moj Nicolas sin je kakvog sam mogla samo poželjeti. Žao mi je što nije upoznao oca i što ga nije imao pored sebe kao većina njegovih vršnjaka – izjavila je na gostovanju u jednoj TV emisiji. Sin joj je najveća podrška te kaže da je njezin život ispunio velikom radošću i srećom. – Moj Nicolas ima naviku da traži zagrljaj prije spavanja. Legnem pokraj njega u krevet, razgovaramo o danu koji je iza nas, zahvalimo Bogu na njemu i poželimo da nam sutra bude barem jednako dobro. Čekam da u mom zagrljaju utone u san. Poslije se prebacim u svoju sobu. Ujutro se, kao i sve mame, budim prva. Mrzovoljna sam, ali odmah zahvalim Bogu što sam živa, zatražim zdravlje i snagu te probudim sina, koji mora u školu. Potom razmišljam o zadacima koje moram obaviti toga dana. Nema stajanja i ljenčarenja, život je kratak i treba svaki dan iskoristiti do kraja – izjavila je Erika.

Ponekad joj je život nalikovao na živote junakinja koje je utjelovila u brojnim sapunicama. Mama joj je preminula kada je njezin sin imao samo dvije godine, a u samo dva dana preminuli su joj otac José Luis i baka María de la Luz. “Nesreća nikad ne dolazi sama. Želim sretan put tati i baki, nadam se da će ih na nebu dočekati moja majka. Hvala svima na ljubavi kojom me obasipate sa svih strana svijeta”, poručila je na društvenim mrežama svojim obožavateljima koji su joj slali poruke podrške. Erika je jedna od rijetkih glumica koja je nije pala pod utjecaj trendova i nije pokušala zaustaviti starenje estetskim operacijama ili tretmanima. Izjavila je da nije pobornica estetskih operacija, a svoju liniju i mladolikost održava zdravom prehranom i redovitim vježbanjem. Ne srami se bora na svom licu jer su, kako kaže, dokaz njezine zrelosti pa fizičke promjene na sebi prihvaća bez problema i ne želi ih mijenjati.

Erika kaže da još uvijek nije upoznala partnera s kojim bi dijelila život, a u vezama je najviše problema imala jer su njezini partneri u njoj vidjeli glumicu, a ne ženu i tražili su savršenost koja ne postoji. U ljubavi nije imala sreće, ali zato je njezina karijera obilježena uspješnim ulogama. Za ulogu u “Pravim ljubavima” osvojila je nagradu TvyNovelas za najbolju glumicu, nagradu koja u Meksiku ima vrijednost američkog Oscara. Na pragu 60. godine gluma je i dalje njezina strast i ne planira tako brzo u mirovinu pa se veseli svakoj novoj ulozi i svakom trenutku koji će provesti sa sinom prije nego što on uskoro ode na fakultet.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije