najveća pjevačka zvijezda ovih prostora

Večernjakova nagrada mi je među tri najvažnije u životu

24.05.2019.
u 07:35

Zdravko Čolić nakon nastupa na Večernjakovu pečatu najavio veliki koncertni spektakl na stadionu pod Bijelim brijegom u Mostaru

Veličanstvenim nastupom na Večernjakovu pečatu Zdravko Čolić potvrdio je da je najveća pjevačka zvijezda ovih prostora. Njegova interpretacija skladbe “Pjesmo moja” ostavila je bez daha publiku u dvoranu, ali i onu pred malim ekranima.

Čola je još jednom dokazao da, unatoč godinama, i dalje ima glas ravan najvećim svjetskim pop pjevačima poput Toma Jonesa. Za svoj doprinos popularizaciji glazbene kulture i umjetnosti nagrađen je priznanjem na Večernjakovu pečatu.

Sarajevo - Beograd - Mostar

- Prije svega, drago mi je što sam nastupio na Večernjakovu pečatu i što sam dobio tu nagradu. Primao sam dosta nagrada u životu, ali Večernjakova mi je, uz nagradu “Isak beg Isaković” u Sarajevu i “Zlatni beočug” u Beogradu, jedna od triju nagrada koje su mi u srcu. Ova nagrada, iako je svježa, važna mi je jer dolazi iz BiH i od Večernjaka. I baš sam sretan zbog toga: jer moj zadatak u životu je da pjesmom uveseljavam narod, širim radost, ljubav i energiju, a čini mi se i da Večernjakov pečat ima isto tako poslanje. Pjesma je naše oružje ljubavi. I priznajem, neizmjerno sam sretan što sam dobio tu nagradu - kazao je Zdravko Čolić.

Nakon četiri godine, popularni Čola 21. lipnja održat će veliki koncert u gradu na Neretvi, točnije ne stadionu pod Bijelim brijegom, i to u sklopu turneje “Ono malo sreće” u organizaciji PS Produkcije.

- Svaki susret s “rajom” u Mostaru uvijek je fantastičan. Radujem se ponovnom dolasku. Ljubav prema Mostaru je takva da ne mogu proći tri - četiri godine da se ponovno ne vratim - kazao je Čolić, izrazivši žal što Mostar još uvijek nema veliku dvoranu koja bi i u zimskom razdoblju mogla poslužiti za organizaciju nekoga lijepog događaja i druženje s publikom.

- Žao mi je što nismo imali i tu vrstu koncerta. Obično su koncerti bili, od onih prvih u Abraševiću, koji su bili mali koncerti, do stadiona. Međutim, uvijek je bilo lijepo i dobro organizirano - ističe.

Đuričić bubnjar

Kada su u pitanju gosti, Čola ističe da je moguće da bude netko od suradnika, no da nema običaj da ima goste koji nemaju dodirne točke s njim. Ipak, najavio je da će njegov nastup uveličati njegov veliki bubnjar Dragoljub Đuričić sa svojom bubnjarskom trupom. U usporedbi koncerata nekad i danas tvrdi da je publika uvijek ista te da ne vidi neku razliku.

- Ipak, mislim kako smo bolji nego ranije. Kako je čovjek stariji, godine i vrijeme čine da si ozbiljniji u tom pogledu. Što se tiče publike, sada imamo novu generaciju koja je stasala i to je jedna jako lijepa stvar - kazao je Čola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije