DOBRO NAM POZNATI

Velike su zvijezde Hollywooda i s ponosom ističu svoje hrvatske korijene

06.04.2020.
u 08:38

Ivana Miličević, Stana Katic, Eric Bana, Jenna Elfman, John Malkovich, Joe Manganiello poznata su glumačka imena u Hollywoodu, ali to nije jedina zajednička crta ovih glumaca jer povezuju ih i hrvatski korijeni. “Zaljubljeni do ušiju”, “Zapravo ljubav”, “Jerry Maguire” samo su neka od filmskih ostvarenja u kojima smo gledali Ivanu Miličević, čija je obitelj u Ameriku otišla kada je Ivana imala pet godina, a nedavno je prvi put snimala u Hrvatskoj, i to seriju „Protuudar“ u kojoj glumi s Goranom Bogdanom.

– Nikada nisam imala ponuda za snimanje u Hrvatskoj, baš nikada. Zapravo sam se trebala malo odmoriti jer sam rodila, no onda se pojavila ta prilika koju sam morala prihvatiti jer se radilo o Hrvatskoj, prilika da ovdje provedem ljeto. Bila je to naprosto ponuda koju nisam mogla odbiti – rekla nam je nedavno Ivana u intervju. U Hrvatsku dolazi barem jednom godišnje i tada najviše vremena provodi u Zagrebu, gdje joj živi veliki dio obitelji, a voli skoknuti i do Dubrovnik i Zagorja i uživati u prirodi. Glumac Eric Bana glumio je u velikim filmskim ostvarenjima poput „Troje“, „Žena vremenskog putnika“, „Zatvoreni krug“ i brojnim drugima. I dok na filmskim odjavama piše da je u filmu glumio Eric Bana, na službenim dokumentima ovog 51-godišnjeg glumca piše Eric Banadinović. Ericov otac Ivan rodio se u Hrvatskoj Dubici 1942., a krajem 50-ih njegova obitelj je emigriralau Australiju. Ericova majka Eleanora je Njemica iz Mannheima koja se u Australiju doselila 1953. godine.

U Intervjuima Bana često ističe kako je ponosan na svoje korijene te da su mu oni pomogli i da osvoji suprugu Rebeccu.

Naime, najbolja Rebeccina prijateljica je Nicole Alagich iz Omiša i Rebecci je bilo super što su Ericovi korijeni u Hrvatskoj u kojoj je bila tri puta zahvaljujući prijateljici i u koju se odmah zaljubila. Eric redovito prati i uspjehe naših sportaša, a posebno je pratio našu nogometnu reprezentaciju tijekom SP-a u Rusiji 2018. godine, a nakon što su pobijedili Englesku, Eric je napisao na društvenim mrežama kako su on i njegov otac Ivan jako ponosni zbog hrvatskih nogometaša. Stanu Katić gledatelji su najbolje upoznali zahvaljujući seriji „Castle“, a njezini roditelji rodom su iz Sinja i Vrlike te su trbuhom za kruhom otišli u Ameriku, a Stana se rado vraća u Hrvatsku, gdje se i udala.

– Udala sam se nadomak Splitu, malo u unutrašnjosti, na rijeci Cetini – ispričala je u intervju za In Magazin i dodala kako je i njezin suprugom podrijetlom iz Hrvatske. Obožava dalmatinsku kuhinju, a pogotovo kruh ispod peke, blitvu i bakalar. Glumica Jenna Elfman, koju poznajemo iz humoristične serije “Dharma i Greg”, zapravo se zove Mary Butala. Njezin pradjed je u Ameriku emigrirao iz Karlovca početkom 1900. godine. Mary nije bila u Hrvatskoj, ali medijima u Americi često spominje svoje korijene. Tako je u jednom intervju ispričala kako je njezin tata početkom 2000-ih posjetio Hrvatsku i susreo se sa svojim rođacima od kojih je doznao kakve su strahote prolazili tijekom rata 90-ih.

Jedan od najseksepilnijih glumaca današnjice Joe Manganiello, koji je u braku s lijepom Sofijom Vergarom, također ima hrvatske korijene. Njegova mama dijete je hrvatskih emigranata i djevojačko prezime joj je Bračanova, a tata mu je iz Italije. I hollywoodska legenda John Malkovich vuče korijene iz Hrvatske.
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?