ŽELJKA BOŠNJAK:

Za Melodije Mostara me vežu posebno lijepa sjećanja koja me vraćaju na moje glazbene početke

zeljka
14.04.2014.
u 09:40

- Veselim se nastupu na Melodijama gdje sam kao djevojčica i debitirala - rekla nam je Željka

Ljubav kad se dijeli“ naziv je balade kojom se na Melodijama Mostara 2014. predstavlja mostarska glazbenica Željka Bošnjak koja je svoje prve glazbene korake napravila upravo na ovom festivalu. Ona se tako pridružuje brojnim kolegama koji će svojim izvedbama zapravo proslaviti jubilarno, 20. izdanje ovog festivala zabavne glazbe koji će se održati 25. travnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače. Ova mlada glazbenica već se naveliko priprema za svoj performans jer publici želi priuštiti kompletnu i profesionalnu izvedbu koja će ustvari biti najbolji pokazatelj njezinog glazbenog odrastanja i stasanja u prepoznatljivo ime s naših prostora. Važno je istaknuti kako će Željka obradovati i najmlađu publiku jer 26. travnja nastupa u show programu Malih melodija Mostara. Sasvim dovoljno razloga za razgovor s ovom toplom i pristupačnom djevojkom koja još uvijek s puno entuzijazma i predanosti priča o svom pozivu i pripremama za ovogodišnji nastup.

- Ove godine predstavit ću se publici baladom “Ljubav kad se dijeli”, autora Zorana Milovića. Kao i do sada, dala sam si truda u pripremi zanimljive koreografije koja će slikovito prikazati emociju pjesme, a za unikatnu modnu kreaciju pobrinut će se Maja Mišić. Dakle, sve radim u suradnji s domaćim snagama, stoga se veselim nastupu i dat ću sve od sebe kako bi sve bilo na zavidnoj razini.

Budući da se na ovom festivalu pojavljujete dugi niz godina, možete li iz svoje perspektive usporediti festival nekada i sada?

Moram istaknuti kako mi je jako drago što je festival uspio očuvati svoju tradiciju već dva desetljeća, unatoč velikoj krizi koja je dotaknula sva polja života, a posebice umjetnost i kulturu. Treba biti realan i priznati da se razlika osjeti, ali u svakom slučaju važno je da se tradicija nastavlja i da možemo s ponosom reći kako Mostar ima jedan dobar glazbeni festival koji ljubiteljima glazbe svakoga proljeća daruje lijepe pjesme.

Organizatori festivala odabrali su vas za posebnu gošću ovogodišnjeg show programa Malih melodija Mostara na kojima ste i debitirali još kao djevojčica 1997. godine. Kakav je osjećaj?

Tako je! Bilo je to još u prošlom stoljeću (smijeh). Šalu na stranu, to mi predstavlja iznimnu čast, jer me upravo za ovaj festival vežu posebno lijepa sjećanja koja me vraćaju na moje glazbene početke. Za show program, zajedno sa svojim plesačima iz plesnog studija B-Dance, pripremam doista zanimljiv i nesvakidašnji glazbeno-scenski program, gdje ću, uz svoje pjesme izvesti i neke domaće hitove. Sve će to koreografski posložiti Boris Zovko, a uz njega tu su i Kristina Glavina, Sanja Elezović, Goran Popović, kao i moja malenkost. Marljivo radimo na tome, kako bismo prvenstveno našim mališanima, kao i cjelokupnoj publici pružili lijepo i nezaboravno druženje uz pjesmu i ples.

Na dječjem festivalu pojavljujete se ne samo kao izvođačica, nego i kao skladateljica i koreografkinja. Ovo je idealna prilika da širem auditoriju predstavite i svoju vokalno-plesnu skupinu B-Stars…

Već duži niz godina radim s djecom i pripremam ih za nastupe za razne dječje festivale i zbog toga je i nastala ideja da spojim svoje dvije velike ljubavi - pjevanje i ples - kroz vokalno plesnu skupinu B-Stars. Ova skupina zamišljena je tako da se glazbeni program ostvaruje njegujući dječju glazbenu i scensku kreativnost, glazbenu pedagogiju te popularizira glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples. Njezinim osnivanjem ustvari je pokrenut prvi takav program ne samo u Mostaru, nego na području cijele BiH. Djevojčice će izvesti skladbu “Budimo prijatelji” čija sam autorica teksta i glazbe, kao i koreografkinja, a osim njih bit će još nekoliko koreografija koje sam radila za ovaj festival.

Skupina B-Stars je na neki način ponikla iz PS B-Dance koji ste osnovali prije osam godina i koji je vremenom postao respektabilan plesni studio na našim prostorima. Hoće li vas plesači pratiti na svim nastupima?

Uvijek ponosno ističem kako sam veoma bogata jer nikada nisam sama na sceni. Doista, ne postoji ljepši osjećaj od toga kada su s tobom na pozornici i kvalitetni plesači, te kada zajedno stvarate jedno umjetničko djelo, oni kroz pokret, a ja kroz pjesmu. I ovoga puta bit će isto i baš se radujemo što ćemo imati priliku pokazati što smo sve pripremali posljednja dva mjeseca intenzivnog rada.

Osim toga što ste predsjednica PS B-Dance i koreografkinja, vi ste i plesna pedagoginja. Kako je raditi s djecom različitih dobi i balansirati između želja koreografa, djece, ali i njihovih roditelja?

Rad s djecom je nešto što me ispunjava i nadahnjuje, no isti nosi sa sobom mnogo odgovornosti i, moram priznati, da nije uvijek lako. No, s druge strane, ništa ne može zamijeniti ljepotu i kreativnost ovog poziva. Trudim se svima udovoljiti koliko je to moguće, a u kojoj mjeri u tome uspijevam, možda je bolje pitati njih (smijeh).

Vaš uspjeh nije izostao jer ste, osim edukacije, uložili puno truda, rada i odricanja u vašu karijeru. Ipak, to sve ne biste mogli ostvariti da nije bilo podrške. Kome želite posebno zahvaliti?

Prije svega, najveće zahvale pripadaju mojoj obitelji, a posebno mojim divnim roditeljima koji su uz mene bili od samoga početka i pružali mi bezrezervnu podršku u svemu što sam radila. Zatim mojim dragim prijateljima koji su se uvijek radovali mojim uspjesima i bili uz mene, mom dečku koji je, također, neizmjerna podrška i pomaže mi u svemu, te naravno svim medijima među kojima je svakako i Večernji list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije