Likvidacija Pukanića

Signal Gudurićeva mobitela u istoj minuti u Novskoj i Varaždinu

bojan guduric
POOL/PIXSELL
16.09.2010.
u 14:56

Vještak Bača ponovio je da je nalaz radio po podacima telekomunikacijskih operatera koji bilježe komunikaciju između pojedinih brojeva mobitela, no da to nužno ne znači da je ta komunikacija – ostvarena.

ZAGREB - Prof. dr. sc Miroslav Bača, vještak za telekomunikacije, danas je u nastavku suđenja optuženima za likvidacije Ive Pukanića i Nike Franjića na zagrebačkome Županijskom sudu nastavio odgovarati na pitanja stranaka u postupku, objašnjavajući navode svog nalaza.

Vještak je tako ponovio da je nalaz radio po podacima telekomunikacijskih operatera koji bilježe komunikaciju između pojedinih brojeva mobitela (pozive, neodgovorene pozive, SMS-poruke), no da to nužno ne znači da je ta komunikacija - ostvarena.

Bojana Gudurića je pak zanimalo kako je moguće da broj mobitela, koji se pripisuje njemu, bude uhvaćen u Novskoj, a samo koju minutu kasnije u Varaždinu koji je od Novske udaljen 300 kilometara.

Vještak mu je objasnio da je u tom slučaju riječ bila o podacima Tele 2 koji je unajmljivao bazne stanice drugih operatera pa je i preklapanje bilo moguće.

Najviše nejasnoća izazvala su dva broja kojima se tijekom listopada 2008. koristio krunski svjedok Tomislav Marjanović jer iz nalaza ispada da je Marjanović 95 posto vremena komunicirao sam sa sobom.

- Radio sam po nalogu suda, a brojevi koje navodite bili su pripojeni Marjanoviću. No ja ne mogu precizirati tko se kada služio kojim mobitelom - objasnio je vještak.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije