ŽELI GA KAZNITI

Silajdžić: Špirić ugrožava suverenost BiH

Silajdžić
AFP
18.09.2010.
u 11:10

Srpski član Predsjedništva Nebojša Radmanović je ocijenio da Silajdžićevo sazivanje izvanredne sjednice predstavlja zloporabu državnog Predsjedništva

- Kada se analitičari za desetak godina budu bavili postdaytonskim radom Harisa Silajdžića, jer o njegovom ratnom angažmanu sve se zna, vidjet će se da je on uspio mobilizirati i okrupnjeti političke snage u RS-u, rekao je čelnik RS-a Milorad Dodik. Dodik je komentirao jučer izvanredno sazvanu sjednicu Predsjedništva koja je očito kao i poruka Nikole Špirića o odcjepljenju RS-a samo u funkciji izbora. Pa ipak, bošnjački i hrvatski član državnog Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i Željko Komšić najavili su da će razmotriti mogućnost pokretanja odgovornosti predsjedatelja Vijeća ministara BiH Nikole Špirića zbog izjave da bi Republika Srpska mogla izvući pouku iz primjera Kosova optužujući ga da ugrožava suverenost države.

U priopćenju iz Predsjedništva BiH, koje nije moglo održati izvanredno sazvanu sjednicu jer joj odbio sudjelovati srpski član Nebojša Radmanović, Silajdžić i Komšić su ocijenili da izjava premijera Špirića ‘ugrožava ustavni poredak, suverenost i teritorijalni integritet BiH’. Špirić je na predizbornom skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), predsjednika Milorada Dodika, u Mrkonjić Gradu izjavio ‘da je došlo vrijeme da se riješi konačni status Republike Srpske po albanskom modelu koji je poučan za RS te da je SNSD kao moćna i velika stranka u stanju provesti jedan tako veliki projekt koji se zove samostalna Republika Srpska. I premijer RS-a Milorad Dodik u nekoliko je navrata do sada izjavljivao da je cilj ove stranke odcjepljenje Republike Srpske od BiH otvoreno ignorirajući upozorenja međunarodnih institucija.

Srpski član Predsjedništva Nebojša Radmanović je ocijenio da Silajdžićevo sazivanje izvanredne sjednice predstavlja zloporabu državnog Predsjedništva.

- Rad gospodina Špirića tijekom aktualnog mandata je bio na visokoj razini. Nijedna ustavna ili zakonska odredba koja uređuje rad Predsjedništva ovom tijelu ne daje ovlasti da razmatra izjave ili stavove političkih subjekata u BiH, a pogotovo mu ne nameće takvu obvezu, napisao je Radmanović.

Ključne riječi

Komentara 2

SR
sretni
14:57 18.09.2010.

Taj Spiro je Dodikov satelit - to se stalno potvrdjuje kroz njegove izjave. Njemu odavno nije mjesto u predsjedništvu BiH. Silajdžić se \"bori\" za jedinstvenu državu vjerojatno zato što se još nije dovoljno obogatio. I svi ostali pajdaši su zaa takvo stanje kakvo je sada, jer još imaju šta ćapati. Jednoga dana će reći: ljudi ovo više ne ide ovako, dajte da se pošteno razidjemo. Ja mislim, što prije, to bolje. Bolje je biti dobar susjed, nego živiti u svadji.

OB
-obrisani-
07:04 19.09.2010.

Lako ce mo se razdjeliti Srbi pakujte kufere i napustajte B I H to nije vasa zemlja protjerali ste starosjedioce iz njihovih kuca i zemlje prisvojili isada falficirati zemljisne knjige pa reci to je moje ma nemoj Dodiku visit cesces ti na grani vrlo brzo

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?