SUD

Silovatelj Duka uskoro na optuženičkoj stolici u Š. Brijegu?!

Sud
08.09.2013.
u 11:16

Nepopravljivi silovatelj, diler i kradljivac - Dragan Stojić zvani Duka (40) iz Zvornika, prije svake zakazane sudske rasprave guta sve što mu je pri ruci, pa uvijek, umjesto u sudnici, završi u bolničkoj postelji

Županijski sud u Širokom Brijegu najavio je zanimljivoga “gosta” na svojoj optuženičkoj stolici. Naravno ako im se uopće odazove na poziv za proces 17. rujna, jer se svaki put pokuša ubiti kad čuje za bilo kakvo suđenje protiv sebe. U više navrata su ga spašavali zatvorski čuvari i liječnici. Ipak, samo se čini kako bi radije na “električnu stolicu” budući da je riječ o nepopravljivom silovatelju, dileru i kradljivcu - Draganu Stojiću zvanom Duka (40) iz Zvornika, koji prije svake zakazane rasprave guta sve što mu je pri ruci, pa uvijek, umjesto na sudu, završi u bolnici, a rasprava se odgodi. Tako mu se tek sada sudi što je još u jesen 2008. ukrao golfa IV u ljubuškom mjestu Miletina. Kada su ga policajci pokušali zaustaviti, nagazio je na gas i pod okriljem mraka uspio pobjeći kod mjesta Vučipolje. Tek ujutro je, nakon dramatične potjere, zaustavljen u posuškom mjestu Marić Dolac, i to nakon što je udario policijska kola, za što mu se i sudi. U njegovu društvu su bili Mario Begić (26) iz Posušja i Danko Renovica (36) iz Sokoca.

Radi gluposti

U međuvremenu je zbog šverca marihuane i kokaina u Trogiru zajedno s Josipom Bodrožićem, nekadašnjim kickboks borcem iz Kaštel Gomilice, posljednja adresa mu je bila u splitskom zatvoru Bilice, gdje je u svojoj ćeliji progutao upaljače i još nekoliko predmeta, pri čemu mu se metalni dio upaljača zabio u crijevo pa se sve zagnojilo. Čuvari su ga rano ujutro zatekli u teškim bolovima, nakon čega je hitno prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, gdje je operiran i spašen. - Njegovo ponašanje je potpuno nenormalno, jer svaki put pred ročište Stojić napravi neku glupost. Dosad je više puta bio smještan u zatvorsku psihijatrijsku bolnicu jer je gutao sve što mu se nađe pod rukom - priča Stojnićev odvjetnik Borivoje Milošević. Osim toga, dodaje on, Stojić u ćeliji spava na podu, skida se gol i radi razne gluposti.

Majka i “čini”

- Kod mene je dolazio iskidane majice, a čak je poslao pismo tužiteljici u kojem je prijetio da će njegova majka iz Zvornika baciti “čini” na nju ako ne bude tražila manju kaznu za njega. Naime, tužiteljica je ponudila nagodbu s njim, po kojoj bi bio osuđen na pet godina zatvora, ali on to odbacuje i traži kaznu od tri godine - kaže odvjetnik, ističe da će najvjerojatnije odmah biti prebačen u BiH kako bi odležao kaznu zbog silovanja, na koju ga je Okružni sud u Bijeljini osudio još 2010. U Zvorniku je već bio osuđen i za tešku krađu, a traži ga dobojska, zenička i travnička policija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije