Sarajevo

Silovit sudar i eksplozija plina u autu ubili dvojicu izbjeglica

Bijeljina
08.05.2013.
u 10:18

I obitelj braće Buha, Predraga i Tihomira, za rata se doselila u Bijeljinu iz Sarajeva

Miladin Milanović (29) iz Janje i Predrag Buha (27) iz Bijeljine poginuli su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila preksinoć u selu Ljeskovac, na magistralnoj cesti između Bijeljine i Janje. Tihomir Buha (22), koji je u trenutku nesreće bio u autu sa svojim starijim bratom Predragom, zadobio je teške ozljede lica i ključne kosti, ali se nalazi izvan životne opasnosti.

Do tragedije je došlo oko 23.30 sata, uslijed izravnog sudara vozila audi, kojim je vozio Buha, i fiat, za čijim upravljačem je bio Milanović. Njih dvojica su podlegla na mjestu. Prema svemu sudeći, obojica su prebrzo vozila na skliskoj cesti.

Puni gas

- Vjerojatno su držali puni gas kada je došlo do kontakta. Prednji dijelovi vozila potpuno su smrskani, što dovoljno govori o silini udara. Još uvijek ne znamo da li su bili u alkoholiziranom stanju jer čekamo nalaze obdukcije - kažu iz policije. Kako se spominje, Miladin Milanović živio je u izbjegličkom naselju u Janji, nakon što je njegova obitelj početkom rata pobjegla iz Sarajeva.

- To je bio miran, tih i dosta povučen momak. Kao i svi u ovom našem naselju, živio je skromno. Kako baš njega da snađe ovakva nesreća? Svi iskreno tugujemo za njim, kao i za drugim momkom koji je stradao - navodi Slavko Novaković, član vijeća MZ Janja.

S druge strane, i obitelj Buha se tijekom protekloga rata doselila u Bijeljinu iz Sarajeva. Predrag Buha se bavio nogometom i bio istaknuti član nekoliko lokalnih klubova. U posljednje četiri godine igrao je za Goricu iz Pučila.

- Peđa je bio divno dijete i njegova smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za naš klub, a prije svega za obitelj Buha, koja je već preživjela mnoge tragedije. On i Tihomir su djeca poginulog vojnika VRS, a i majka im je teško bolesna. Mi ćemo učiniti sve da im ublažimo bol i pomognemo u svakom pogledu. Peđa je bio jedan od naših najboljih igrača i jedan je od najzaslužniji što se Gorica trenutno nalazi na prvom mjestu Druge lige RS. Bio je sjajan nogometaš. Prošao je sve uzrasne kategorije NK Radnik, a prije nego što je došao u Goricu, igrao je i za Mladost iz Lončara i Slogu 94 - kaže predsjednik NK Gorica Radika Marić. Jedan mještanin Ljeskovca navodi da ga je iz sna probudio jak zvuk eksplozije i da je odmah pretpostavio da se radi o stravičnoj nesreći.

Eksplodirao plin

- Izgleda da je u jedno od auta bio ugrađen plin pa je sve eksplodiralo, plastika i staklo razbacani su 100-200 metara okolo. Čak je jedno sjedište odletjelo daleko od auta. Kada sam došao do mjesta nesreće, vidio sam stravičan prizor. Auta su gorjela i sve se pušilo oko njih, valjda zbog toga što je padala hladna kiša. Momcima jednostavno nije bilo spasa. Čudim se kako je onaj treći uopće ostao živ. Kroz ovo selo se, inače, jako brzo vozi, iako su kuće s obje strane ceste. Cesta je dobra, ravno je, nema puno zavoja pa vozači ne razmišljaju da može doći do ovakve tragedije- zaključuje mještanin Ljeskovca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?