htio srušiti prodija

Silvio Berlusconi optužen i za kupovinu parlamentaraca

Silvio Berlusconi
Reuters/PIXSELL
24.10.2013.
u 11:27

Berlusconija se tereti da je podmitio senatora Sergija De Gregorija da iz stranke Italija vrijednosti prijeđe u njegovu stranku i na taj način 2008. godine oduzme većinu vladi lijevog centra premijera Romana Prodija u Senatu

Na sudu u Napulju morat će 11. veljače 2014. godine odgovarati bivši premijer Silvio Berlusconi pod optužbom ''kupovine“ parlamentaraca. Sutkinja za preliminarnu istragu, Amalia Primavera, potpisala je optužnicu u kojoj se Berlusconija tereti da je podmitio senatora Sergija De Gregorija da iz stranke Italija vrijednosti bivšeg suca Antonija Di Pietra prijeđe u njegovu stranku i na taj način 2008. godineoduzme većinu vladi lijevog centra premijera Romana Prodija u Senatu.

Optužnica je podignuta i protiv Valtera Lavitole, bivšeg glavnog urednika lista Socijalističke stranke Avanti! zbog njegova sudjelovanja u kupoprodaji senatora. De Gregorio je istrazi priznao da je primio tri milijuna eura za prelazak u Berlusconijevu stranku i jučer je kažnjen je, dogovorno, na 20 mjeseci zatvora. Berlusconijevi odvjetnici Niccolo' Ghedini i Michele Cerabona obznanili su kako njihov štićenik nije dao nikakve novce De Gregoriju.

>>Berlusconiju zabranjen na 2 godine rad u državnim institucijama

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije