Odluka

Simić razriješen dužnosti suca Ustavnog suda

Dodik Šimić
VL foto
09.05.2010.
u 13:56

Šimić je rekao kako je odluka o njegovom razrješenju veliki udarac pravosudnom sustavu u Bosni i Hercegovini

Ustavni sud BiH donio je jučer odluku kojom je razriješio dužnosti suca ovoga suda Krstana Simića.Simićevo razrješenje tražio je predsjednik Ustavnog suda BiH Miodrag Simović zbog, kako je ocijenio, njegova nedoličnog ponašanja i nesavjesnog rada. Time je, navedeno je u prijedlogu, Simić Ustavnom sudu nanio “nesagledivu štetu i narušio dignitet”.

Povod za razrješenje je, navodno, Simićevo pismo premijeru Republike Srpske i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku u kojem on govori o presudi Ustavnog suda u korist banjolučkog biznismena Veselka Malbašića. U pismu se Dodiku obraćao sa “šefe”, što je razljutilo njegove kolege u Sudu.

Krstan Simić, sada već bivši sudac Ustavnog suda BiH, tvrdi da je odluka o njegovu razrješenju “veliki udarac vladavini prava na prostorima BiH”. Izjavio je da je “žalosno za BiH i njezine građane što je na čelu Ustavnog suda Miodrag Simović”. Simić je prije imenovanja za suca Ustavnog suda BiH bio blizak politički suradnik Milorada Dodika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?