razgovor u zatvoru

Simović tužitelju: Želim biti svjedok pokajnik

simović miloš (1)
MUP
28.06.2010.
u 09:41

Prijić je sa Simovićem tri sata razgovarao o ubojstvu premijera Đinđića, drugim zločinima "zemunaca" i skrivanju ostalih mafijaša.

 

BEOGRAD - Uhićeni "zemunac" Miloš Simović od bivšeg specijalnog tužitelja, a sadašnjeg zamjenika tužitelja Jovana Prijića, koji je vodio slučaj ubojstva Zorana Đinđića, zatražio je status svjedoka pokajnika, ali nije dobio nikakav konkretan odgovor, piše današnji Press pozivajući se na razgovor koji je Prijić obavio sa Simovićem prošlog petka u zatvoru Zabela.

Prema saznanjima Pressa, Prijić je sa Simovićem tri sata razgovarao o ubojstvu Zorana Đinđića, drugim zločinima "zemunaca" i skrivanju ostalih mafijaša. Simović je, tvrdi Press, prošlog tjedna preko zatvorske uprave poslao papirić na kojemu je rukom bilo napisano:
– Tražim razgovor s Jovanom Prijićem!
Ova poruka proslijeđena je Republičkom javnom tužiteljstvu, a nakon konzultacija sa Specijalnim tužiteljstvom odlučeno je da Jovan Prijić ode u Zabelu.

Sugovornik Pressa iz vrha srbijanskog tužiteljstva kaže da je Miloš Simović u ovom razgovoru nastupio prilično samouvjereno.

– Simović je sigurno i ultimativno, kao da mu država nešto duguje, odmah na početku razgovora rekao: Želim biti svjedok pokajnik! Međutim, tužitelj Prijić mu je objasnio da to ne ide baš tako, da je on donedavni bjegunac i da postoji pravomoćna presuda kojom je osuđen...

I tako je počeo dug, trosatni razgovor – otkriva izvor Pressa.

Dodaje kako je Simović ispričao svoja saznanja o ubojstvu premijera Zorana Đinđića, likvidaciji svjedoka suradnika Zorana Vukojevića i ubojstvima koja je "zemunski klan" počinio prije i nakon 2003. kao i vezama s drugim narkoklanovima i moćnim mafijašima.

– Praktički, Simović je ponovio stvari koje je već ispričao drugi uhićeni "zemunac" Sretko Kalinić, koji se nalazi u Hrvatskoj i čije se izručenje uskoro očekuje. Možda je Simović otišao i korak dalje. Ali, na kraju razgovora Prijić je Simoviću rekao da bi bilo dobro da za sve tvrdnje koje je iznio pribavi i neke dokaze kako bi mogli ponovno razgovarati jer samo njegova izjava ne daje mogućnost ni za kakvu nagodbu - dodaje izvor i objašnjava kako se Simovićevi iskazi uspoređuju s onima što ih je predstavnicima srbijanskog Specijalnog tužiteljstva u Zagrebu u četvrtak dao Kalinić.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?