KAPETAN NAKON REMIJA

Šimunić: S publikom na tribinama pobijedili bi PSV!

Josip Šimunić
Goran Stanzl/PIXSELL
25.10.2013.
u 00:02

- Da su navijači bili na tribinama sto posto sam siguran da bi pobijedili PSV! Nogomet se igra zbog gledatelja, ovo je bilo tužno - kaže kapetan.

Ulaskom Mamića mlađeg u kabinu zaklecala su koljena Dinamovih nogometaša, uvidjeli su dečki da je vrag odnio šalu, da je doba švercanja iza njih i da će morati stisnuti zube i baciti se u trk. Remi s PSV-om, istina uspavanim, ali zvučnim protivnikom, bio je signal da se stvari s južne strane Maksimirske mijenjaju nabolje.

- Već smo, nažalost, navikli ove sezone da nam u svlačionicu dolaze novi treneri. No, da mi igrači radimo posao koji bi trebali, takve se stvari ne bi događale. Mjesecima je već problem zalaganje na terenu, a sada nas je napokon krenulo - rezimirao je situaciju kapetan Josip Šimunić te ispalio:

- Da su navijači bili na tribinama sto posto sam siguran da bi pobijedili PSV! Nogomet se igra zbog gledatelja, ovo je bilo tužno.

Debitirao je pred praznim stadionom Ivo Pinto.

- Nikad dosad nisam imao ovakvo iskustvo, neobično je bilo igrati u potpunom muku, ali pravila su pravila, treba ih poštovati. Inače, mislim da smo igrali fantastično (?!), imali smo prilike, nadigrali smo Nizozemce i zaslužili smo pobjedu. Ne mogu biti zadovoljan, jer nismo slavili, ali sretan sam, krenulo nas je - govorio je Pinto.

Simpatično je izostanak publike objasnio Domagoj Antolić.

- Znate, ja sam već navikao na ovakav ambijent u Maksimiru, jer dugo sam igrao u Lokomotivi, ha-ha! I fakat je tako, malo nas je ljudi dolazilo gledati - kazao je veznjak, Dinamovo dijete, koji je već u dva navrata stizao u majčinski klub te nastavio:

- Taktički smo odigrali savršeno, nismo postigli gol, ali zaslužili smo pobijediti. Novi treneri? Digli su nas, vidjeli ste i sami da je to sad bolje.

Slično tvrdi i vrlo dobar vratar Oliver Zelenika:

- Šokirao nas je promjena na klupi i to pozitivno!

O tercetu Mamić, Krznar i Cvitanović raspričao se i Josip Pivarić.

- Bilo je i vrijeme da dobro odigramo, da napokon reagiramo na brojne kritike, koje su istina bile opravdane. Mamić je unio pozitivan šok, potaknuo nas je na zajedništvo. Sva su trojica mladi, lako ih je slušati, bliski su nam i na kraju, donedavno su svi igrali, znaju što treba. Nisu ništa od nas posebno tražili, samo su nas poticali na zajedništvo. Sad se nadamo da bi u Eindhovenu mogli napraviti nešto, jer ništa još nije izgubljeno.

Igor Cvitanović je zadovoljan.

- Zaslužili smo pobjedu, dečki su bili opasni, no komplicirali su pred golom. Nastave li ovako, a pokazali su da mogu igrati ravnopravno, sve je u Europi otvoreno. Ostane li pristup isti, ja se ne bojim! - zaključio je legendarni napadač plavih.

>> Prvi bod: Dinamo na praznom Maksimiru remizirao s PSV-om

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije