droga djetetu

Sinu od tek 13 godina davao marihuanu, ecstasy i gljive

marihuana
Ivica Galović/PIXSELL
15.01.2013.
u 20:00

Institucije se nikada nisu srele sa sličnim slučajem. Otac je priveden, a još se istražuje kakva je odgovornost majke

Koprivničanin (39) u posljednjih nekoliko mjeseci u više navrata svom 13-godišnjem sinu davao je na konzumiranje više vrsta opojnih droga! Iako je policija imala određene spoznaje da nešto “ne štima” u toj obitelji, neslužbeno doznajemo da je sve na svjetlo dana izašlo tek nakon što je dječak zbog zdravstvenih problema hospitaliziran u koprivničkoj bolnici.

Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničko-križevačke policije, istaknuo je da se nikada nisu susreli sa sličnim slučajem niti su ikada zabilježili da bi maloljetnik s tako malo godina konzumirao drogu ili da bi netko od roditelja to sve svom djetetu i omogućavao.

Dosad nije evidentiran

Dodao je da je u pretrazi osumnjičenikove kuće pronađeno 58 komada ecstasyja, 5,7 grama marihuane, 10,9 grama praškaste materije i 145 grama materije nalik na halucinogene gljive. Uhićen je i protiv njega je Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici podnesena kaznena prijava za omogućavanje trošenja droga djetetu, nakon čega mu je sudac istrage odredio jednomjesečni pritvor. Nesavjesnom ocu prijeti do osam godina zatvora.

Zanimljivo je i da policija uhićenog muškarca dosad nije evidentirala zbog konzumacije ili držanja droge. Laljek je kazao i da ovime njihova istraga u toj obitelji nije završila. Zbog zanemarivanja djeteta, osim oca, ispitat će se i majka, ali i njihovi sin i kći.

Mogu oduzeti djecu

Sandra Poznić, ravnateljica koprivničkog Centra za socijalnu pomoć, upoznata je sa slučajem i kazala je da se dosad nikada nisu susretali s tom obitelji, ali ni s ičim sličnim. Zbog toga što je postupak u tijeku, rekla je da ne smije previše otkrivati, ali da je sada na njihovu stručnom timu da utvrdi što je najbolje za djecu u toj obitelji.

– Već je sada jasno da će dobiti nadzor, a ako se utvrdi da oba roditelja prema svojoj djeci nisu postupala adekvatno, sud im može odrediti njihovo oduzimanje – izjavila je danas Sandra Poznić.

>> FOTO Evo zašto ne treba ni razmišljati o uzimanju droga!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije