NAJAVA

SIPA ide u štrajk?!

sipa
Zoran Grizelj
09.04.2012.
u 12:18

Ako Vijeće ministara ostvari planove i smanji plaće djelatnicima SIPA-e, slijedi štrajk

Sindikalna organizacija Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)  uputila je pismo ministru  sigurnosti BiH Sadiku Ahmetoviću povodom najave smanjenja plaća zaposlenim u institucijama BiH.

U pismu Sindikalne organizacije SIPA-e se ističe da većina zaposlenih u toj agenciji ima  mjesečna primanja ispod prosječne plaće u BiH te , stoga, mole ministra Ahmetovića da ne dozvoli smanjenje plaće, toplog obroka i regresa.

Ministra Ahmetovića pozivaju da   Vijeću ministara predloži uštede na gorivu, telefonima, reprezentaciji, dnevnicama izvan BiH, smanjenju zakupnina za prostore koje koriste institucije BiH, kupovini novih vozila, na taksiuslugama, odvojenom  životu i smještaju jer je na spomenutim stavkama u prošloj godini potrošeno oko 30 milijuna KM.

\"Ako Vijeće ministara BiH realizira  najave Ministarstva financija i trezora BiH o smanjenju primanja zaposlenih u institucijama BiH za period 2012.- 2014.godina , Sindikat Državne agancije za istrage i zaštitu BiH će zajedno s Direkcijom za koordinaciju policijskih tijela u BiH, Graničnom policijom BiH, Upravom za indirektno oporezivanje te svim drugim institucijama BiH koje su članice Reprezentativnog sindikata stupiti u štrajk\", kaže se u pismu Sindikalne organizacije SIPA-e.

Dodaje se da su  svi nivoi vlasti u BiH svake godine  povećavali plaće proračunskim korisnicima za određeni procent, dok zaposlenim u SIPA-i od 2006.godine nije nikad povećana plaća, dok je  2009.  i nezakonito smanjenja

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Axel
Axel
23:28 09.04.2012.

Policija je u kompletu i onako postala MAHALSKA, stoga se trebaju obratiti lokalnom kabadahiji da im da placicu. Sluzbe,policija,vatrogastci,skolstvo,...u svakoj normalnoj drzavi su na drzavnom proracunu a ne lokalnom!? Sve sa razlogom, da bi oni sto iz opanaka udose u cipele imali veca primanja...to su oni sto svake cetiri godine promovisu fon drjeci 25!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?