Novi udar

Sipa uhitila devet dilera i krijumčara vojne opreme

SIPA
07.02.2013.
u 10:17

Akcija je jedna u nizu koje je u posljednje vrijeme pokrenula SIPA u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, ovlašteni policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) proveli su opsežnu akciju koja je uključivala uhićenje devet osoba, te izvršenje pretresa na više lokacija u nekoliko gradova

U zapadnoj Bosni

Pretresi i uhićenje, između ostalog, izvršeni su na području Banje Luke, Prijedora, Šamca i Brčkog, a uhićeno je devet osoba osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala, u vezi s krijumčarenjem opojnih droga, krijumčarenjem robe i neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme.

Prilikom pretresa zaplijenjena je određena količina opojne droge kokain, kao i oružja i vojne opreme, a prema prikupljenim dokazima, ova organizirana kriminalna skupina djelovala je i izvan granica BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. Osumnjičene osobe će u zakonskom roku biti predate Tužiteljstvu BiH, gdje će biti ispitani u svojstvu osumnjičenih, te će biti odlučeno o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora.

Uskoro optužnica

Tužiteljstvo BiH i SIPA, nastavljaju aktivnosti i rad u ovom predmetu, u pravcu podizanja optužnice, a kako stoji u priopćenju, u interesu istrage sada ne mogu javnosti priopćiti više detalja i informacija. Inače, to je samo jedna od niza uspješnih akcija koje je u posljednje vrijeme pokrenula SIPA u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije, što su građani godinama nestrpljivo čekali.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije