Razočarenje

Široki i Igokea za koplje iznad ostalih klubova

Utakmica
Miro Bošnjak
31.05.2012.
u 10:02

U ligi 13 dobro su se držali košarkaši Bosne, no naglo su pali u Ligi 6 kada su se iz regionalne ABA lige priključili i košarkaši Širokog

Ovogodišnje natjecanje bh. košarkaša u prvi plan stavilo je Široki i Igokeu. Ove dvije momčadi koje su se i našle u završnici i odlučivale o prvaku, znatno su se digle iznad ostalih.

 

Uzbudljiva završnica

 

U Ligi 13 dobro su se držali košarkaši Bosne, no naglo su pali u Ligi 6 kada su se iz regionalne ABA lige priključili i košarkaši Širokog. Bosna je na kraju tog natjecanja završila na zadnjem mjestu, a Široki i Igokea vodeće pozicije iskoristile i stigle do finala u kojem su Širokobriježani deveti put stigli do naslova. Finalno doigravanje donijelo je pet utakmica i zaslužen uspjeh Širokog. Finalisti ovogodišnjeg doigravanja za prvaka Široki i Igokea izborili su nastup u regionalnoj ABA ligi sljedeće sezone. Dva mjesta Bosni i Hercegovini osigurali su Širokobriježani zahvaljujući odličnim igrama i petom mjestu u tom natjecanju. Istina, Igokea će morati platiti 100 tisuća eura za nastup. Njihova igra u prvenstvu Bosne i Hercegovine, kada su sa daleko jeftinijim sastavom u odnosu na prošlu godinu, dobro namučili Široki u njihovom pohodu na deveti prvenstveni naslov, apsolutno zasluženo su im donijeli mogućnost nastupa u ABA ligi.

 

Zrinjski razočarao

 

Uz ove dvije momčadi, svakako treba izdvojiti Mladost i Vardu koje su izborile doigravanje, ali dalje od polufinala objektivno i nisu mogli. Njima se može pridodati još Čapljina, a učinak ostalih klubova relativno je loš. Najveće razočaranje su košarkaši Zrinjskog koji su ispali u drugoligaško društvo i gurnuli mostarsku košarku tamo gdje joj objektivno nije mjesto. Novi prvoligaši su Posušje, Kakanj i Radnik iz Bijeljine. Koliko će sljedeće sezone liga imati klubova i koji će se klubovi u njoj natjecati, bez obzira što se formalno njihova imena već znaju, sigurno se neće znati do zadnjeg trena, kao uostalom i propozicije i sam sustav natjecanja. Iskustva nam govore da je proteklih godina bilo odustajanja, pa pozivanja drugih klubova, pa ovo, pa ono uz dosta kemijanja. Ako ove godine ne bude takvih lutanja, bilo bi uistinu veliko iznenađenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije