UZBUNA

Širokobriježanin se kani zapaliti kod Županijskog suda

lukenda
VL FOTO
07.12.2010.
u 08:25

Drago Lukenda projekt izgradnje hidroelektrane pokrenuo je još 1989. godine kada je dobio potrebnu suglasnost

“Ako ne promijenite ovu nepravednu presudu, ja ću se zapaliti pred zgradom suda...”, stoji između ostaloga u dopisu koji je Drago Lukenda iz Širokog Brijega uputio županijskom sucu u Mostaru, a koji je odmah alarmirao policiju. Oni su ga jučer s njegovom fotografijom i osobnim podacima čekali pred ulazom u sud, ali se on ipak nije pojavio.

Županijski sud u Mostaru, nakon tužbe mještana sela Duge kod Prozor-Rame, donio je presudu kojom se poništava odluka žalbenog vijeća Vlade HNŽ-a od 30. travnja 2008. godine.

Podsjećamo, ovom odlukom poništena je odluka Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša od 11. ožujka te godine pa je investitoru Eko Energi d.o.o. Mostar, čiji je osnivač i zastupnik Lukenda, i dao okolišnu dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane na vodotoku rijeke Duščice (Buk) u selu Duge, instalirane snage 980 kW, i to na razdoblje od pet godina od izdavanja odluke.

Drago Lukenda projekt izgradnje hidroelektrane pokrenuo je još 1989. godine kada je dobio potrebnu suglasnost tadašnje općine Prozor. Realizaciju plana prekinuo je rat, a ponovno je nastavljena 1996. godine. Već tada je naišao na otpor mještana koji su se tek počeli vraćati u svoje obnovljene domove. Tada su mještani svim silama htjeli zaustaviti izgradnju ovog objekta i žalili se domaćim i stranim institucijama. Prije dvije godine činilo se da je Lukenda dobio “rat”, pa je i najavio skori početak gradnje nakon što dobije urbanističku i građevinsku dozvolu. Međutim, mještani sela Duge su Županijskom sudu podnijeli tužbu, koja je okončana u njihovu korist.

Inače, Drago Lukenda je više puta prosvjedovao ispred zgrade OHR-a u Mostaru, te Vlade HNŽ-a gdje je pokušao i spaliti vlastiti automobil, a jednom je fizički napao Zejnila Trešnju, pomoćnika županijskog ministra za zaštitu okoliša.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
barbaizamerike
05:06 15.12.2010.

zasto ce zapaliti zupanijski sud?veca bi vatra bila ako bi gorio vrhovni sud.cudno

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije