Uzvratne utakmice

Širokom se već smiješi finale, a Bosna pred ispadanjem od Igokee

Široki
Tomislav Miličević
04.05.2010.
u 16:23

Bez obzira na ishod utakmice u kojoj Širokobriježani važe za velikog favorita, a pogotovo za prolaz u finale, igrači i stručni stožer Čapljine zaslužuju velike čestitke

Široki i Igokea na dobrom su putu dvokorakom izboriti finale doigravanja za košarkaškog prvaka BiH. Široki TT Kabeli na Pecari je izborio sigurnu pobjedu protiv Čapljine. Visoka pobjeda momčadi Ivana Velića nije nikakvo jamstvo da će gostovanje u Čapljini biti ugodan izlet.

Blagdan košarke

Večerašnja utakmica bit će ponovno blagdan košarke u gradu na obali Neretve. Aktualni prvak već večeras želi izboriti finale, dok će Čapljinci žele dokazati da njihovi ovogodišnji uspjesi nisu slučajni. U svakom slučaju, bez obzira tko se večeras radovao, Čapljinci su u ovoj sezoni pod vodstvom trenera Ante Nazora mnogo napravili. Premda ih od daljnjeg uspjeha ne treba unaprijed odbacivati, u večerašnjem okršaju njihovi izgledi za pobjedom nisu osobito veliki. Bez obzira na ishod utakmice u kojoj Širokobriježani važe za velikog favorita, a pogotovo za prolaz u finale, igrači i stručni stožer Čapljine zaslužuju velike čestitke. U sezoni u kojoj su iz druge lige stigli do završnice kupa i završnog doigravanja za prvaka BiH, velik je uspjeh.

Igokei se smješi finale

S druge strane, Širokobriježani su bez obzira na vodeću poziciju u Ligi 6, od svih momčadi imali najviše problema. Ozljede su ih gotovo stalno pratile, no, ipak pokazalo se da momčad ne počiva na individualnim vrijednostima pojedinih igrača, već je sastav s Pecare mnogo osnažen kao kolektiv. Uz malo više sreće u doigravanje su mogli ući i bez ijednog poraza. Kao i Širokom TT Kabelima i Igokei se smješi finale. Tom cilju momčad Drage Karalića vrlo je blizu jer su Bosnu iznenadili u njihovu prvom susretu u Sarajevu. Momčad iz Aleksandrovca učinit će sve kako bi ponovili uspjeh iz 2008. godine kada su stigli do finala gdje su ih studenti pod vodstvom trenera Jure Zdovca nadigrali. Aleksandrovčani su na dobrom putu uzvratiti studentima i to već u polufinalu i ostaviti ih bez mogućnosti osvajanja naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Trener Bosne Dejan Parežanin unatoč porazu u Sarajevu nada se kako može psihološki podići momčad i pobijediti u Aleksandrovcu, a pogotovo ako poprave igru u skoku u kojem su u Sarajevu gosti bili izrazito bolji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije