ODLUKA

Sjednica 6. travnja u Mostaru, slijedi javni poziv strankama?

hns
Stojan Lasić
02.03.2013.
u 10:51

Do 6. travnja trebale bi se održati još dvije sjednice Predsjedništva HNS-a na kojima će se odlučivati o zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora

Jučer su u Mostaru održane sjednice Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora, te sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH. Oba događaja su održana u Domu HDZ-a BiH. Na sjednici Predsjedništva HNS-a određeno je da će peto zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora biti održano 6. travnja u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Usvojen je i okvirni dnevni red za ovu sjednicu, a koji će se sastojati od 13 točaka.

Još dvije sjednice

- Planirano je održavanje još dvije sjednice Predsjedništva HNS-a do zasjedanja Sabora. Na prvoj koja je planirana za 11. ožujka trebalo bi se razgovarati o tehničkim detaljima, dok će se 18. ožujka razgovarati o dokumentima koji će biti usvojeni na zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora - rekli su nam naši sugovornici. Oni su dodali kako se razmišlja o slanju javnog poziva svim strankama s hrvatskim predznakom za sudjelovanje na zasjedanju HNS-a, a uvjet je slaganje s politikom i odlukama koje je HNS do sada usvojio i donio. S druge strane, Predsjedništvo HDZ-a BiH je jučer razmatralo nekoliko točaka, a u prvom redu provedba odluke “Sejdić - Finci”, te analiziranje tribina koje su održane na prostoru cijele BiH, a na kojima se razgovaralo o rekonstrukciji države. - Naša radna skupina za provedbu odluke Sejdić - Finci bi trebala u ponedjeljak razgovarati s predstavnicima EU-a. Očekujemo kako će konačni dogovor biti postignut do kraja ožujka, a službeno potpisivanje sporazuma se planira za 11. travnja - rekao je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a BiH dopredsjednik ove stranke Nikola Lovrinović.

Rezultati tribina

On je i dodao kako su u ovoj stranci izrazito zadovoljni s rezultatima 15 tribina koje je organizirao HDZ BiH, a koje su posjetile tisuće ljudi. Lovrinović je istaknuo kako su Hrvati iz cijele BiH na tribinama jasno poručili što misle o rekonstrukciji države. - Dobili smo stavove Hrvata i potporu za stavove koje zastupamo - zaključio je Lovrinović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?