Drugi dan sprovoda

"Sjeverna Koreja tugu će pretvoriti u tisuću puta veću snagu"

koreja (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
29.12.2011.
u 07:44

U spomen na preminulog vođu održane su tri minute šutnje nakon čega su se u cijeloj zemlji oglasile sirene s vlakova i brodova

Sjeverna Koreja i drugi se dan oprašta od svojeg "dragog vođe" komemoracijom kojom će završiti dvodnevna ceremonija sprovoda Kim Jong-ila. 

Na glavnom trgu u Pyongyangu, koji nosi ime po "velikom vođi" Kim Il-sungu, deseci tisuća građana odaju posljednju počast diktatoru koji je Sjevernom Korejom vladao od 1994. godine.

Mnoštvu se obratio drugi čovjek države Kim Yong-nam kazavši da je veliko srce druga Kim Jong-ila prestalo kucati tako neočekivano i prerano i kako je to najveći i nezamisliv gubitak za njihovu partiju i revoluciju.

– Sjeverna Koreja svoju će tugu pretvoriti u tisuću puta veću snagu pod vodstvom druga Kim Jong-una – dodao je.

 Kim Jong-gak, jedan od najviših zapovjednika sjevernokorejske vojske, također se obratio okupljenima.

– Naša narodna armija služit će drugu Kim Jong-unu kao vođi naših revolucionarnih snaga i nastaviti djelo koje je započeo veliki vođa Kim Jong-il – zaključio je Jong-gak.

U spomen na preminulog vođu održane su tri minute šutnje nakon čega su se u cijeloj zemlji oglasile sirene s vlakova i brodova u čast Kim Jong-ila.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?