Mostar

SKB dobio CTG uređaje za mjerenje otkucaja srca nerođenih beba

Donacija
02.02.2013.
u 11:48

Akcija je uspješno završena, a s doniranim novcem kupljena su tri CTG uređaja vrijednosti 5400 KM

Na Odjelu za ginekologiju i porodništvo SKB Mostar upriličeno je uručenje donacije u sklopu humanitarne akcije ‘Srcem za bebe’. Članovi udruge SIMS prikupljenu su donaciju iskoristili za kupovinu opreme za tri CTG uređaja u vrijednosti od 5400 KM.

Opremu su uručile bivše pacijentice koje su boravile na ovom odjelu, te je u to vrijeme bio nedostatak baš ovakve opreme koja je po uručenju odmah instalirana i primijenjena u praksi. Iz SKB-a su pozdravili akciju i zahvaljujemo pacijenticama koje su prepoznale problem i našle vremena i energije da pokušaju pronaći rješenje - rekla je Marija Bubalo koja je pokrenula akciju za kupovinu CTG aparata. Riječ je o uređaju koji služi i za mjerenje otkucaja srca nerođenih beba. Donaciju je prihvatila voditeljica spomenutog odjela dr. Vajdana Tomić, koja je zahvalila Udruzi SIMS te istaknula kako će nova oprema biti od velike koristi u budućem radu.

Iako Odjel raspolaže s adekvatnim prostorima, za opremu se, kazala je dr. Tomić, ipak ne može isto reći. “Imamo jako dobar prostor i uvjete, no u opremi nismo tako napredni, tako da ova donacija dolazi u pravo vrijeme. Iako je donirana oprema oblikom mala, ona je izuzetno vrijedna, te će uvelike olakšati rad s trudnicama”, rekla je dr. Tomić. Antonija Međugorac, ispred donatorske Udruge SIMS, kazala je kako je mali broj žena radio na ovoj akciji, ali kako su sve radile s velikim srcem, na sreću i uspješno. “Ovo je jedna mala akcija, ali je rađena s velikim srcem! Pokrenuli smo donatore, neki su se odazvali akciji, tako da smo je uspjeli dovesti do kraja. Napravili smo nešto što će jako dobro doći i bolnici i trudnicama’’, kazala je Međugorac.

Iz SKB-a Mostar su zahvalili i Marinku Alpezi koji je darovao 3000 KM za dodatna sredstva neophodna Odjelu ginekologije i porodništva SKB-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?