Probuđeni regulator

Škegro gubi šest milijuna kuna i mirno to prihvaća

'08.07.2010., Ilica 1a, Zagreb - Zagrebacki neboder, Borislav Skegro direktor Quaestus Invest-a d.o.o. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
01.10.2011.
u 08:00

Kraj mandata - 
Što je Hanfa radila do sada? Zašto se propusti otkrivaju na kraju mandata?

Dan nakon što je Hanfa na godinu dana zabranila rad jednom njegovu fondu, Borislav Škegro pomirljivo je poručio da će “poštujući zakonski okvir u potpunosti ispuniti sve svoje obveze koje proizlaze iz rješenja”.

Za razliku od Škegre, koji se odlučio na pristup saniranja štete, te je u šturom priopćenju istaknuo da imovina njegova nekretninskog fonda ničim nije dovedena u pitanje, a ostala dva društva neometano nastavljaju s radom, uprava Dalekovoda uzvratila je da će “poduzeti sve potrebne mjere radi zaštite svojih prava i interesa”.

Kazne uoči izbora

Dalekovod i Quaestus Invest našli su se na udaru Hanfe jer su kršili propise i pravila poslovanja zbog čega je Škegrin fond kažnjen jednogodišnjom zabranom rada, dok su sankcije upravi Dalekovoda blaže. Naloženo im je da predaju javnu ponudu za otkup dionica koja se temelji na transakcijama iz 2005. Prema neslužbenom tumačenju, ne učine li to, izgubit će pravo glasa na skupštini dioničara za sporni vlasnički paket. Osim što su zanimljiva po sadržaju, rješenja Hanfe plijene pažnju i zbog toga što stižu dva mjeseca prije izbora i tri mjeseca prije isteka mandata predsjednika uprave Hanfe, pa se postavlja pitanje gdje je Ante Samodol bio dosad i je li to njegov pokušaj da od nove vlasti kupi još jedan mandat? Kad je riječ o rješenju protiv Questusa, investicijska ga zajednica tumači kao jedno od rijetkih gdje je Hanfa dosljedna.

Borislav Škegro osnovao je fond za nekretnine, čija se imovina procjenjuje na 230 milijuna kuna, s ciljem da ulaže – u nekretnine! Umjesto zemljišta i zgrada, kupovao je vrijednosne papire, i to tvrtki koje su u vlasništvu njegovih drugih fondova – Metronet komunikacija i Hospitalija trgovine!

Samodol presjekao

Hanfa i Škegro dugo su polemizirali o pojedinim postupcima, što je na kraju Samodol presjekao nalogom vlasnicima da nađu drugo društvo za upravljanje fondom. Procjenjuje se da će, osim ugleda, Škegro izgubiti i 6 milijuna kuna, koliko bi mogla biti naknada njegova društva za upravljanje fondom.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije