RAZLOZI TRAGEDIJE

Skok u smrt izbjeglice iz Sarajeva i njegove žene iz Imotskog

palko
VL FOTO
08.12.2011.
u 09:31

Umjesto posljednje poruke, policija je u sobi pronašla gomilu neplaćenih računa

I jučer se tražio motiv zbog čega je iz Sarajeva prognana tročlana obitelj Ponjiger dan ranije izvršila samoubojstvo skočivši sa šestog kata vojnog samačkog hotela u Beogradu. Kako smo pisali, tragedija se dogodila nešto prije 13 sati kada je prvo iz sobe u kojoj su živjeli skočila Ilonka (47) iz Imotskog, a za njom i njezin suprug Palko (51) iz sela Nova Bingula kod Šida, koji je u naručju držao njihova trogodišnjeg sinčića Milana.

Oprečne izjave

Supružnici Palko i Ilonka su na mjestu ostali mrtvi, dok se liječnici bore za život mališana, kojem su polomljene i ruke i noge. Tek se pretpostavlja da su se supružnici odlučili na samoubojstvo zbog neriješenog stambenog pitanja. Ipak, jedna od verzija ukazuje na to da je Palko bio psihički obolio i da je to osnovni razlog koji je doveo do tragedije. Rijetki svjedoci dali su oprečne izjave.

Prema jednome, izgledalo je kao da je žena gurnuta kroz prozor, dok je drugi tvrdio da je ona sjedila na pokrovu prije nego što je skočila, a potom se na prozor zgrade u kojoj su stanovali posljednjih šest godina pojavio i čovjek s djetetom u rukama.

- U braku su bili dvadeset godina. Na kraju su skupili 3000 eura i u Novom Sadu obavili umjetnu oplodnju. Pokušavali su i nisu mogli. Palko jeste bio psihički bolestan, ali nije bio agresivan. Malog je obožavao. Sedamnaest godina su željeli dijete i bio je presretan kada su ga dobili. Kada je mali prohodao, nitko nije bio sretniji od njega. Što se dogodilo? Ne znam... Znam samo da je ovo užas. Čula su se tri udarca. Onako tupa. Nikome nije palo napamet da je netko skočio, kazala je šokirana susjeda Slavka Lazarević. Izašli su tek čuvši sirene Hitne pred ulazom.

- Ležali su u šiblju i grmlju, tu pored ulaza u zgradu. Njega u prvom trenutku nisam ni prepoznao. Lice mu je bilo deformirano jer je čelom udario u ivičnjak. Žena je ležala djelom ispod njega i bila je okrenuta na trbuh. Mali je bio pored njih, plakao je i pokušavao puzati. Kada sam vidio malog, shvatio sam tko su. Liječnici su dječaka stavili u kombi i odvezli, a onda su pokušavali oživjeti ženu. No, nije joj bilo pomoći.

U policiji kažu da u stanu nije pronađeno oproštajno pismo, ali ni nered koji bi potvrdio teoriju da je Palko na silu gurnuo suprugu Ilonku, inače domaćicu, a onda skočio kroz prozor sa sinom u rukama. Umjesto posljednje poruke, policija je našla gomilu neplaćenih računa.

Inače, Palko Ponjiger je umirovljeni zrakoplovni kapetan i do rata je radio u Zračnoj luci Rajlovac kod Sarajeva. Živjeli su od 400 eura mirovine.

Motiv tragedije

On je nedavno tražio od države Srbije 20.000 eura beskamatnog kredita, koji se ovih dana dodjeljuje vojnim osobama kako bi riješili stambeno pitanje, ali je njegov zahtjev odbijen, pa je to mogući motiv ove tragedije. Naime, da bi dobio taj novac, bilo je neophodno dokazati da nema drugih nekretnina, ali se ispostavilo da u Sarajevu godinama vodi spor za povrat stana koji je nekada tamo imao, zbog čega nije dobio novac za novi. Također je utvrđeno da je Ponjiger imao srčanih i psihičkih problema, zbog kojih je i prije deset godina umirovljen.

- Iz Sarajeva su evakuirani zrakoplovom i tamo su ostavili svu imovinu. Umirovljen je kao kapetan prve klase. Bio je povučen i iznimno inteligentan čovjek. U selu je ljeti popravljao staru kuću u kojoj je živjela majka. Obitelj su snašli i brojni problemi, a nadovezali su se i oni zdravstveni, zaključuju poznanici nesretne obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije