Mostar

Školarci kroz edukaciju i igru uče o brizi za okoliš

ekoprogram
Braco Selimović
23.03.2012.
u 10:26

Pored edukacije, mostarski školarci su imali priliku i družiti se sa životinjama, jahati magarce, vidjeti rijetke bjeloglave supove i iz prve ruke naučiti o njima

Djeca osnovnih škola iz Mostara već neko vrijeme sudjeluju u projektu “Edukacijski program osnovnih škola grada Mostara o temi okoliš 2011./12.” koji implementira Omladinski klub “Novi val” iz Blagaja, uz podršku američkog veleposlanstva, odjela za kulturu.

“Danas ovdje imamo djecu iz OŠ Ivan Jakovljević i OŠ Zalik. Ovaj program je i jedna vrsta povezivanja djece u gradu Mostaru i pokušavanje da kroz druženje i zabavu animiramo kod njih brigu o okolišu”, kazao nam je Adnan Đuliman predsjednik OK Novi val. Zbog vremenskih neprilika edukacije su bile privremeno obustavljene, ali dolaskom lijepog vremena program je ponovno oživio.

“Ovo je već četvrta edukacija u nizu, a provest ćemo ih još devet. Djeca ovdje mogu obići i naše životinje, bjeloglave supove i magarce, a naši edukatori im iz prve ruke donose informacije o pojedinim vrstama i njihovim karakteristikama, ali i generalno o prirodi i okolišu”, istaknuo je Đuliman. Pored edukacije, mostarski školarci su imali priliku i družiti se sa životinjama, jahati magarce, vidjeti rijetke bjeloglave supove i iz prve ruke naučiti o njima. Poslije tih aktivnosti, djeca su se družila i igrala u Eko zoni Blagaj, a imali su i zadatak nacrtati što ih se toga dana najviše dojmilo. Najbolji učenici bit će nagrađeni jednodnevnim izletom kroz Hercegovinu. Lijepe riječi o ovom projektu iznijela je i Lidija Markotić, ravnateljica OŠ Ivana Jakovljević.

“Ovo je prvi put da sudjelujemo u ovoj radionici. Bilo je zanimljivo, djeca su oduševljena i trude se postići rezultate. Iznimno nam je drago što smo sudjelovali u ovom projektu koji je za svaku pohvalu, istaknula je Markotić. Na kraju, iz OK Novi val posebno su izrazili zahvalnost američkom veleposlanstvu u BiH i svim ravnateljima mostarskih osnovnih škola za potporu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?