pretraga kuće

Skupom slikom htjeli namaknuti novac za skrivanje G. Hadžića?

goran hadžić
Arhiva VL / Branimir Bradarić/VLM
30.12.2010.
u 13:57

Iz tužiteljstva navode da je cilj premetačine bila potraga za dokazima i tragovima koji bi upućivali na osobe koje mu eventualno pomažu u skrivanju i koji bi mogli pomoći u lociranju i pronalaženju Gorana Hadžića

Prema nalogu tužitelja za ratne zločine danas su pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Republike Srbije pretražili kuću Zorana Mandića – Mandarine, inače bliskog prijatelja haaškog optuženika Gorana Hadžića. Iz tužiteljstva navode da je cilj premetačine bila potraga za dokazima i tragovima koji bi mogli uputiti na osobe koje mu eventualno pomažu u skrivanju te pomoći u lociranju i pronalaženju Gorana Hadžića.

– U premetačini stana pronađena je slika – ulje na platnu poznatoga talijanskog slikara Amadea Modiglianija, koja, po procjenama, vrijedi više milijuna eura. Sumnja se da je slika Hadžićevo vlasništvo i da je namijenjena prodaji kako bi se pribavio novac za njegovo skrivanje – piše u izvještaju o premetačini srbijanskog tužiteljstva.

Početkom prosinca pretražena je i obiteljska kuća Gorana Hadžića u Novom Sadu, kada se također tragalo za dokazima o ovome haaškom optuženiku.

Goran Hadžić u bijegu je od 2004. godine.

Ravnatelj srbijanske policije Milorad Veljović izjavio je danas da je na području Novog Sada u tijeku akcija kojoj je cilj pronalaženje dokumenata vezanih za osobe koje traži Haaški tribunal. Na novinarsko pitanje je li nešto pronađeno, Veljović je odgovorio da zasad ne zna jer akcija još traje.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?