BOŠNJACI BILI PROTIV

Skupština RS-a usvojila Zakon o popisu stanovništva

skupština RS
VL FOTO
02.06.2010.
u 12:21

Prema ovom zakonu, popis stanovništva bi se u Republici Srpskoj trebao provesti iduće godine

Zastupnici Narodne skupštine RS-a usvojili su sinoć Zakon o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u RS-u, uz protivljenje bošnjačkih zastupnika koji smatraju da popis treba biti obavljen na državnom nivou BiH.

S druge strane, stranke vladajuće većine u RS-u iznijele su stav da dogovor o državnom zakonu neće biti postignut, te da RS stoga treba da ima svoj zakon o popisu. Za ovaj zakon je glasovalo 66 zastupnika, a sedam je bilo protiv.

Ujedno je prihvaćen i amandman Kluba zastupnika SNSD-a da se relevantni podaci iz popisa pohranjuju u statističkom registru stanovništva, što znači da je zakonom predviđeno osnivanje ovog registra.

Narodna skupština danas nastavlja sa radom te će razmatrati Informaciju o implementaciji Akcijskog plana za provođenje mjera za ublažavanje negativnih učinaka svjetske ekonomske krize na gospodarstvo RS.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
05:56 03.06.2010.

Nastavak cetnicke politike!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?