Stanka u prvenstvu

Slijedi “krvava” borba za naslov, Europu i ostanak u ligi

Željo
26.03.2013.
u 12:10

Nakon 18 kola samo Željezničar, Zrinjski, Čelik i Leotar nisu mijenjali trenere

Reprezentativne utakmice bacile su u sjenu premijerligaška događanja. No, već od sutra ona će se vratiti na naslovnice. U subotu se igra 19. kola prvenstva. Nakon tri proljetna kola iz tabora pojedinih klubova moglo se čuti kako im je stanka došla kao naručena za “odmor umornih igrača”. Gdje li su se samo umorili za samo 270 minuta... Raspoloženje kod isto, pa su Sarajevo nakon 0:0 protiv Gradine, te Rudar nakon 2:3 protiv Veleža, posegnuli za promjenom trenera. Sarajevo je treći put na kormilo dovelo Husrefa Musemića umjesto Dragana Jovića. Musemić nije obećao naslov, koji je njegov prethodnik stalno spominjao, već je najavio borbu “za što bolje rezultate”. U Rudaru su pak nakon poraza protiv Olimpica (1:2) čelnici kluba odbili ponuđenu ostavku Velimira Stojnića, jer “imaju u njega puno povjerenje”. No, ti isti ljudi izgubili su to povjerenje nakon poraza od Veleža i Stojniću dali nogu. Vlado Jagodić, trener Čelika nekako je preživio 1:1 protiv Leotara, ali tko zna što će biti ako se neuspjesi nastave, jer s tribina Robijaši traže njegov odlazak. A trener Zeničana je zauzeo oštar stav prema igračima, pa je najurio iz momčadi zbog “noćnih izlazaka” Brkovića i Markovića (ranije i Kuduzovića). Hm, možda ove mjere pomognu Čeliku...

Nezadovoljni gazda

Olimpic rezultatski dobro stoji – iz tri je kola izvukao solidnih sedam bodova. Ali, nezadovoljni gazda kluba Nijaz Gracić opet je povukao neočekivani potez. Olimpic je zimus najavio prelazak u Tuzlu i fuziju sa Slobodom, pa odustao i ishodio licenciju za igranje utakmica na stadionu u Goraždu. Uslijedio je novi salto mortale, pa je Olimpic za susret protiv Gradine iznajmio Tušanj i najavio skoro preseljenje momčadi i stručnog stožera u Tuzlu. I, kad su momci već pospremili torbe, Gracić je promijenio plan, te najavio povratak u Sarajevo i igranje na Otoci! Kako se stvari odvijaju, neće biti neobično ako nakon 20. kola (Velež) Gracić nađe novo domaćinstvo - u Orašju, Bihaću ili Čitluku (gdje su prije godinu i nešto Vukovi također bili domaćini). U Borcu je nakon pobjede u gostima protiv Slavije stanje gotovo idilično, pa se tužna financijska situacija i ne spominje. U stanci su Banjolučani skoknuli do Beograda i odigrali prijateljski susret protiv OFK Beograda (0:2). Uz Čelik, Leotar i Željezničar, Zrinjski je (tek) četvrti klub koji od početka prvenstva nije mijenjao trenera. Poraz kod kuće protiv Travnika uzdrmao je Mostarce, a slijedi gostovanje kod Borca.

Iskušenje u Kupu

No, puno važniji nastup Zrinjski ima u srijedu – polufinalni uzvrat Kupa BiH protiv Željezničara. Uđe li Zrinjski u finale, Europa će biti izgledna, a gorki porazi na početku proljeća pasti u zaborav. Širokobriježane od finala (i Europe) dijeli teorija, pa 0:4 poraz u Bijeljini smatraju tek “nesretnim slučajem” koji se neće tako brzo ponoviti. U stanci su odustali od pripremnih utakmice. Željezničar nije – u Travniku je svladao domaćine 1:0. Leotar je skoknuo u susjednu Crnu Goru i odigrao 1:1 protiv Sutjeske. I Gabeljani su otišli “puniti akumulatore” u Crnu Goru, gdje će odigrati susret protiv Budućnosti, koja je zimus nastupila na Ankovićevu turniru u Gabeli. Na povratku, još će u Konavlima odigrati protiv Konavljanina. Hm, možda ova turneja pomogne bijegu Gabeljana s dna ljestvice. Gošk u subotu gostuje na Grbavici. A trener Davor Mladina najavljuje iznenađenje!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije