Sukob

Slijedi tužba protiv ministra Zukana Heleza

Helez
18.12.2012.
u 09:31

Helez izjavio kako je Zelenika radio nečasne radnje u Dretelju

- Imam informacije da je Mirko Zelenika u logorima u Dretelju i Gabeli radio nečasne radnje - rekao je za BHRT federalni ministar za pitanja branitelja Zukan Helez i na taj način teško optužio predsjednika Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata. Naravno, nije dugo trebalo čekati na odgovor Zelenike.

Odbacuje optužbe

- Osobama takvih moralnih načela, kao što je Zukan Helez, ne bi trebalo dopustiti da prođu pored Ministarstva branitelja, a ne da sjede u toj instituciji i donose važne odluke. Nikada nisam bio u logoru Dretelj niti sam radio bilo kakve nečasne radnje - govori nam Zelenika. Dodaje kako je tijekom svog zatočeništva prošao kroz tri logora Armije BiH, da bi u konačnici bio razmijenjen 1. ožujka 1994. godine. - Prošao sam logor u Donjoj Jablanici, Dreženici, da bi na kraju završio u logoru Muzej u Jablanici. Taj logor se ni po čemu ne razliku od logora u kojima su nacisti ubijali ljude. To su bile strahovite torture, čije posljedice svi mi i danas osjetimo - naglašava Zelenika. Ističe kako će zbog iznesenih kleveta podnijeti tužbu protiv ministra Heleza, ali i dodaje kako ne vjeruje u neovisno sudstvo u BiH. - Tužba se podnosi prema mjestu prebivališta optuženog, što znači kako ću morati tužbu podnijeti u Bugojnu. Nadam se kako taj predmet neće godinama biti u nečijoj ladici, te kako ću na kraju dobiti zadovoljštinu za duševne boli koje mi je Helez svojim izjavama nanio - zaključio je Zelenika.

Reakcija logoraša

I ostali članovi Hrvatske udruge logoraša Domovinskog rata jučer su osudili Helezove izjave, te su poručili kako se radi o novom zlostavljanju hrvatskih zatočenika. Ovo nije prvi put da Helez izlazi u javnost s ovakvim izjavama. Prije nekoliko mjeseci je optužio predsjednika HVIDR-e HNŽ-a Zorana Zovku da je pobjegao iz BiH zbog kaznenih prijava, što također nije bila istina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?