NEUM

Slijedite Boga u svojim molitvama i cijeloga života činite dobro

Neum
26.08.2013.
u 09:44

Slavio se i patron župe, kao i Dan općine Neum

Svečano i veselo bilo je jučer u Neumu koji je slavio svoju nebesku zaštitnicu Gospu od Zdravlja pa je to i patron župe Neum, ali i Dan općine Neum. To je svake godine veliki vjerski događaj koji u Neum privuče veliki broj hodočasnika iz Hercegovine i Dalmacije.

Molitveni skup

Tako je već postalo pravilo da je ovo i najveći godišnji molitveni skup i druženje vjernika hodočasnika s njihovim domaćinima u Neumu. Stoga su i jučer svi putovi vodili k crkvi Gospe od Zdravlja gdje je pred mnoštvom vjernika svih naraštaja podijeljen i sakrament svete krizme za ukupno 55 mladih krizmanika. Uz koncelebraciju svećenika iz hercegovačkih župa i svoga domaćina neumskog župnika don Ivicu Puljića, svetu misu je predvodio i sakrament svete krizme podijelio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić. U ime cijele župe i mladih krizmanika dobrodošlicu biskupu Periću poželio je neumski župnik don Ivica Puljić koji se pri tome osvrnuo kako je ovo veliki događaj za mlade vjernike u neumskoj župi, ali i za sve njihove kumove i roditelje. Nakon toga su i mladi krizmanici pozdravili biskupa Perića i dodijelili mu i prigodne darove uz pljesak okupljenih vjernika. Uz pozdrav i preporuku mladim vjernicima da slijede Boga u svojim molitvama i da cijeloga života čine dobre stvari i pomažu onima kojima je i potrebno, biskup Perić se oštro i kritički osvrnuo na neke aktualne svjetske teme.

Osvrt na aktualnosti

“U zadnje smo vrijeme svjedoci kako će se u Njemačkoj uvesti Zakon po kojem sve do 19. godine života nećete smjeti reći jeste li muško ili žensko, tj. ni u jednom dokumentu i papiru sve do 19. godine života neće smjeti biti upisano je li netko muško ili žensko. Pa Bože moj je li ovaj svijet može ići dalje u tim bedastoćama i ovakvim nakaradnim stvarima po život običnog čovjeka, kao što je to najavljeno u jednoj velikoj Njemačkoj. To znači da do svoje 19. godine nitko neće smjeti reći koji je spol i da će vam eto netko zakonom odrediti da tek u 19. godini možete reći jeste li muško ili žensko. To će nažalost jednog dana prihvatiti i BiH i službeni Zagreb, a onda će morati i BiH Hrvati - istaknuo je biskup Perić u propovijedi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?