ODLUKA

Smjena Barašina potvrda da BiH postaje policijska država

barasin
VL FOTO
02.07.2011.
u 15:54

Cilj je zaustaviti istrage protiv platformaša te instalirati provjerene partijske kadrove SDP-a na pravosudne pozicije

Smjena Milorada Barašina, odlazak glavnog tužitelja, ekskluzivne snimke obavještajnog podzemlja - vrištale su medijske poruke, bolje reći medijski linč i izricanje presude i prije samoga procesa koji je režiran u Sarajevu od strane glavnih protagonista afera ‘Reket’, ‘Bošnjački institut’ te ‘prikrivanje ratnih zločinaca’.

Test VSTV-u

Prvostupanjsko stegovno povjerenstvo Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća (VSTS) koje je postalo produžena ruka politike, donijelo je odluku da se Barašin od 1. srpnja privremeno (trajno, nap. a.) suspendira s pozicije glavnog tužitelja BiH do okončanja stegovnog postupka. Umjesto kazne za visokoprofilne političke kriminalce koji su miljenici dijela međunarodne zajednice, u policijskoj državi zvanoj BiH smijenjen je tužitelj, a na njegovo mjesto, kao što to upravo gledamo u Federaciji BiH, pripremljeno je postavljenje podobnih, SDP-ovih partijskih kadrova koji se tek trebaju dokazati u realizaciji policijskih metoda u pravosuđu. Već u ponedjeljak Visoko sudbeno i tužiteljsko vijeće imenovat će obnašatelja dužnosti glavnog tužitelja, što će biti i jasan signal tko vuče sve konce u politici, izvršnoj i zakonodavnoj vlasti i pravosuđu. Nakon odluke stegovnog povjerenstva Barašin ima tri dana za žalbu drugostupanjskome odjelu VSTV-a.

Problem telefoni

Tužitelj Barašin je, kako su objavili federalni mediji, snimljen u razgovorima s navodnim članovima međunarodnog lanca trgovina naoružanjem. No, stvarni su razlozi očito vezani za ustrajnost u aferi Reket, ali i rasvjetljivanje prikrivanja ratnih zločina od strane Obavještajno-sigurnosne agencije. Uz to razotkrivanje telefonskih brojeva koji su prisluškivani od strane sigurnosnih i policijskih agencija u BiH, pokazalo je da je OSA vjerojatno umiješana i u velike korupcijske afere.

Naime, prema tim detaljima, među telefonima koji su javno objavljeni nalazi se i desetak brojeva mobitela koji imaju kriptiranu zaštitu te ih nije moguće prisluškivati, a imala ih je OSA. Ovi su pak telefoni, kako tvrde naši izbori, korišteni od skupine visokoprofilnih kriminalaca s međunarodnim backgroundom u trima zemljama regije.

Prema upućenim izvorima u smjenu glavnog državnog tužitelja umiješan je i dio struktura unutar Ureda visokog predstavnika koji je uvelike sudjelovao i podržavao uspostavu nelegalne platformaške vlasti u Federaciji BiH. Ovaj dio struktura je povezan i s filijalama dviju ključnih bošnjačkih stranaka u Bosni i Hercegovini.

Ključne riječi

Komentara 5

CI
cinbenik
16:31 02.07.2011.

Jednostrani novinaru,a ne realni sto bi sam naziv trebao znaciti,vlast je ipak legalna ,a to sto se tebi nesvidja i znam i mnogima HDZe orjentiranim, i za ovakva pisanja neistina vjerovatno postoji neko slovo zakona po kojem bi mogao odgovarati zbog klevete o nelegalnoj vlasti.Neprofesionalnost neznaci realnost stoga bi trebao negdje na kurs osnovnog vladanja da ta mrznja malo izadje iz tebe jer uskoro neces imati kome pisati.Barasanin nije priveo mnoge krivce pravdi i pokusava izjednaciti zlocine sa Srbima,kojih je ipak najvise,a ne suditi nekim Hrvatima i Muslimanima,pa i Divljaku,za nekakve zlocine dok kod srba toga na pretek.Na zalost mu u tome pomaze i tvoj HDZe da se procesuiraju Hrvati za ucesce u ratu,a ne za zlocine.

GA
garbage2
18:00 02.07.2011.

Cist primjer narucenog teksta. Propaganda i prikrivanje cinjenica. Barasin je smjenjen jer je odrzavao kontakte sa trgovcima oruzja sa UN-ove crne liste sto je Federalna televizija i snimila skrivenom kamerom. Nema taj covjek vise sta traziti u sudu BiH. Dzabaa vam je trud HDZ-ovci. Vi odlazite polako ali sigurno u historijski otpad.

DZ
dzalic
21:23 02.07.2011.

Nekad su nonine i novinari bila svijetla tocka drustvenog i inog života ove zemlje,na srecu ima ih jos kao primjer novinari federalne TV koji su raskrinkali ovoga kriminalca jer i nije nisto drugo kad se druži sa svrcerima oružja a opet postoje i ono drugi novinari koji ocito nisu na strani pravde i pravice nego su na strani kriminalca Barasina kao sto je ovaj gore potpisani novinar Večernjeg lista .Sramota

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?