ANKETA

Smjena Ljiljane Lovrić bila je ilegalna, misli 85 posto anketiranih

Lovrić
Stojan Lasić
21.06.2010.
u 09:36

Na anketno pitanje je li Lj. Lovrić legalno smijenjena, 85 posto gledatelja odgovorilo je negativno

Do predaja lista za izbore preostalo je 15 dana, a “novo vodstvo” HSS-NHI-ja, prema svemu sudeći, neće uspjeti uvjeriti sudove, a ni SIP da mogu valjano zastupati stranku. Tako se unatoč pobjedi neformalnog lidera Krešimira Zubaka, na stranačkom Glavnom odboru cijela epizoda pokazala kao pokušaj bez ikakvog pravnog učinka koja ukazuje na raskol unutar stranke.

U svim sudskim spisima i dalje je predsjednica Ljiljana Lovrić koja tvrdi da je po Statutu promijeniti može samo Sabor stranke. I dok je predsjednica Lovrić navodno smijenjena zbog potpisivanja strateškog sporazuma s HDZ-om BiH, dotle je neformalni lider stranke u povodu 20. godišnjice HDZ-a BiH istaknuo kako je spreman na suradnju s tom strankom.

Ta je izjava koju je Zubak dao u svibnju u cijelosti prenesena na internetskoj stranici Poskok.info. Komentirajući da HDZ BiH prihvaća BiH kao svoju domovinu te da imaju druge dodirne točke, Zubak je istaknuo kako je to “dovoljno da na sljedećim izborima nastupimo zajedno”.

To je objasnio zajedničkim interesom da Hrvati u državnome Parlamentu dobiju više zastupnika te da mogu ravnopravno odlučivati o ustavnim promjenama. U međuvremenu je Lj. Lovrić gostovala u programu HTV Oscar C, na anketno pitanje je li legalno smijenjena, 85 posto gledatelja odgovorilo je negativno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?