NEZAPAMĆENO

Snijeg blokirao život u središnjoj Bosni

SBŽ
Foto: Ana Popović
1/3
04.02.2012.
u 13:35

Putovi do nekih udaljenijih sela su neprohodni te su stanovnici bukvalno odsjećeni od svijeta

Obilan snijeg koji je padao u petak, noću s petka na subotu te u subotu prijepodne, noćas i veći  bukvalno je blokirao život u općinama Srednjobosanske županije.  Glavne su prometnice prohodne,  ali se njima prometuje otežano.  Putovi do nekih udaljenijih sela su neprohodni te su stanovnici bukvalno odsjećeni od svijeta. Posebno otežano se prometuje cestom od  Uskoplja prema Kupresu i od Novog Travnika prema Bugojnu, preko Rostova ali i regionalnom prometnicom Kiseljak- Kreševo. Nikica Stipinović, direktor Uprave civilne zaštite SBŽ potvrdio nam je da su neki dijelovi Jajca zatrpani snijegom,u Fojnici se razmišlja o proglašenju elementarne nepogode,  a lavina je doznajemo od načelnika općine Kreševo Mate Barišića bilo i u ovoj srednjobosanskoj općini. Snježni nanosi u petak   uvečer su blokirali prometnicu Kiseljak –Kreševo te je nekoliko vozila ostalo cijelu večer  u snijegu. Do njih su službe zimskog održavanja cesta uspijele doprijeti tek  u subotu ujutro. Srećom, nitko nije stradao, potvrdio nam je Barišić. Zbog snježne lavine promet cestom od Kiseljakja do Kreševa bio je cijele noći blokiran te se koristio alternativni pravac preko Han Ivice, odnosno Lepenice.  Službe za zimsko održavanje cesta rade punom parom, u pogomu je sva raspoloživa mehanizacija kako bi se osposobili svi putni pravci, ili barem oni glavni. Najveći promlem službama zimskog održavanja cesta stvaraju ogromne količine snijega koje nemaju kamo ukloniti. Svima koji ne moraju na put preporučuje se da ostanu u svojim kućama.
Zbog snijega do daljnjeg se odgađa nastava u svim osnovnih i srednjim školama sbž. Ovu nam je informaciju dao Jozo Jurina, ministar prosvjete u Vladi SBŽ. O početku nastave Ministarstvo će učenike i nastavnike izvijestiti putem medija, kad se steknU uvjeti za normalno odvijanje nastavnog procesa..

Obilan snijeg koji je padao u petak, noću s petka na subotu te u subotu prijepodne, noćas i veći  bukvalno je blokirao život u općinama Srednjobosanske županije.  Glavne su prometnice prohodne,  ali se njima prometuje otežano.  Putovi do nekih udaljenijih sela su neprohodni te su stanovnici bukvalno odsjećeni od svijeta. Posebno otežano se prometuje cestom od  Uskoplja prema Kupresu i od Novog Travnika prema Bugojnu, preko Rostova ali i regionalnom prometnicom Kiseljak- Kreševo.

Nikica Stipinović, direktor Uprave civilne zaštite SBŽ potvrdio nam je da su neki dijelovi Jajca zatrpani snijegom,u Fojnici se razmišlja o proglašenju elementarne nepogode,  a lavina je doznajemo od načelnika općine Kreševo Mate Barišića bilo i u ovoj srednjobosanskoj općini. Snježni nanosi u petak   uvečer su blokirali prometnicu Kiseljak –Kreševo te je nekoliko vozila ostalo cijelu večer  u snijegu.

Do njih su službe zimskog održavanja cesta uspijele doprijeti tek  u subotu ujutro. Srećom, nitko nije stradao, potvrdio nam je Barišić. Zbog snježne lavine promet cestom od Kiseljakja do Kreševa bio je cijele noći blokiran te se koristio alternativni pravac preko Han Ivice, odnosno Lepenice.  Službe za zimsko održavanje cesta rade punom parom, u pogomu je sva raspoloživa mehanizacija kako bi se osposobili svi putni pravci, ili barem oni glavni.

Najveći promlem službama zimskog održavanja cesta stvaraju ogromne količine snijega koje nemaju kamo ukloniti. Svima koji ne moraju na put preporučuje se da ostanu u svojim kućama.Zbog snijega do daljnjeg se odgađa nastava u svim osnovnih i srednjim školama sbž. Ovu nam je informaciju dao Jozo Jurina, ministar prosvjete u Vladi SBŽ. O početku nastave Ministarstvo će učenike i nastavnike izvijestiti putem medija, kad se steknU uvjeti za normalno odvijanje nastavnog procesa..

Ključne riječi

Komentara 2

TT
ttolic
09:26 05.02.2012.

Nije točna informacija da se moga koristiti alternativni pravac između Kiseljaka i Kreševa preko Han Ivice i Lepenice. Pravac Lepenica-Kreševo i u momentu kada pišem ovaj komentar još nije u funkciji.

MO
mošnjo
12:15 05.02.2012.

Nije ni čudo sto nas je zatrpalo jer su naše službe za čišćenje čekale da snijeg prestane padati pa da onda kao \"očiste\"i da ponovo leže,ili da idu na blagajnu i da to naplate,među tim ovdje kod nas snijeg padne svaki 5 god i tad nas iznenadi jer naše službe nisu očekivale da če pasti ove godine,naša posla pljačka na svakom koraku ,nerad i javašluk,...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?