Oštre mjere

Socijalist Hollande 20 mlrd. € 'uzet' će bogatašima i kompanijama

'French President Francois Hollande delivers a speech at the French Economic and Social Council headquarters in Paris June 12, 2012.  REUTERS/Jacques Brinon/Pool    (FRANCE - Tags: POLITICS)'
'POOL'
10.09.2012.
u 08:37

Socijalistički predsjednik najavio je i 75-postotno oporezivanje onih čija godišnja zarada prelazi milijun eura

François Hollande, francuski predsjednik iz redova socijalista, govoreći za francusku nacionalnu televizijsku postaju TF1, priznao je da je Francuska suočena s velikim gospodarskim problemima i rastom nezaposlenosti, no kako će taj problem pokušati riješiti mjerama iz  upravo donesenog dvogodišnjeg plana ekonomskog oporavka koji uključuje oštre mjere rezanja proračunske potrošnje te skupljanje 20 milijardi eura novim porezima.

Hollande je najavio da će djelovati brzo, i to prije svega novim porezima kojima namjerava prikupiti 20 milijardi eura. Polovicu tog iznosa uzet će uvođenjem novih poreza velikim kompanijama, a drugih 10 milijardi namjerava namaknuti porezima na nekretnine "dobrostojećim" Francuzima.

Socijalistički predsjednik najavio je i 75-postotno oporezivanje onih čija godišnja zarada prelazi milijun eura, a kada je upitan hoće li iz toga biti izuzeti vrhunski sportaši, Hollande je rekao da nema iznimki.

Izjavio je da se za ovaj posao pripremao godinama i kako su nužne snažne mjere smanjivanja potrošnje.

– Nećemo potrošiti ni euro više u 2013. godini od onoga što potrošimo u 2012. – kazao je Hollande.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

LI
Livi
10:46 10.09.2012.

Ima li smisla nesto komentirati kad brisete ono sto vam se ne svida, gospodo iz VL!!!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?