ROLAND GARROS

Soderling i Nadal za naslov u Parizu

Robin Soderling
Reuters
Autori: Mario Kuss, av/VLM
04.06.2010.
u 17:11

Venus i Serena Williams osvojile su naslov u konkurenciji parova nakon pobjede u meču protiv Peschke i Srebotnik sa 6:2, 6:3.

Robin Soderling u pariškom je finalu. Nakon Rogera Federera, u polufinalu Roland Garrosa pao je i Tomas Berdych. Pobjeda u pet setova sa 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:3 za drugu uzastopnu završnicu drugog Grand Slam turnira sezone.

Bila je to njegova šesta pobjeda u devetom međusobnom susretu s češkim tenisačem, kojem je to bio prvi nastup u polufinalu jednog Grand Slam turnira. Soderling je prekinuo Berdychov niz od osam pobjeda (tri u Düsseldorfu i pet u Parizu) te je u prilici postati prvi Šveđanin koji je osvojio ovaj turnir još od Matsa Wilandera 1988.

Posljednji viking koji je prije njega igrao u finalu ovog turnira upravo je njegov sadašnji trener Magnus Norman.

U drugom polufinalu Španjolac Nadal glatko je, u tri seta, svladao Melzera. U prva dva bilo je 6:2, 6:2, Austrijanac se trgnuo u trećem, no Rafa ga je uzeo sa 7:6.

U sutrašnjem finalu tenisačica sastaju se Australka Samantha Stosur i Talijanka Francesca Schiavone, objema je to prvi nastup u završnici Grand Slam turnira.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?