DONACIJE

Sporni milijuni KM namijenjeni Bošnjačkoj TV i Merhametu

novac
Igor Kralj/Pixell
30.07.2010.
u 07:39

Saslušanje nije bilo otvoreno za javnost, a određene podatke o sredstvima za BRT povjerenstvo bi trebalo dobiti do sljedećeg zasjedanja

Parlamentarno istražno povjerenstvo za utvrđivanje trošenja donacijskih sredstava došlo je do informacija da je iznos donacija koje su došle u BiH veći od 7 mlrd. KM. Povjerenstvo je jučer saslušalo predsjednika skupštine utemeljitelja Bošnjačke radiotelevizije (BRT) Džemaludina Latića zbog spornih šest milijuna KM donacijskih sredstava namijenjenih ovoj medijskoj kući.

Saslušanje nije bilo otvoreno za javnost, a određene podatke o sredstvima za BRT povjerenstvo bi trebalo dobiti do sljedećeg zasjedanja. Očekuje se i utvrđivanje pronevjere sredstava usmjerenih prema dvije Merhametove organizacije, a provjerava se donacijski iznos u ukupnoj vrijednosti od preko 50 milijuna maraka. -Radi se o 12 tvrtki koje su registrirane i za dvije godine ugašene. Sad se ne zna niti gdje niti što su. U dvije tvrtke je financijska policija izvršila inspekciju i našla ogroman kriminal, kaže predsjedatelj istražnog povjerenstva Sefer Halilović.

Kako kaže, parlamentarno istražno povjerenstvo će raditi i u predstojećem razdoblju, bez obzira što se bliže izbori i istek zastupničkog mandata članova povjerenstva. Halilović tvrdi da se članovi istražnog povjerenstva suočavaju s političkim pritiscima, pa i prijetnjama, ali nije želio govoriti o tome tko je, kome, kada i zbog čega prijetio. Ovo je treći pokušaj da se dozna istina o tome kako su trošena donacijska sredstva koja su u ratnim i poslijeratnim godinama dolazila u BiH iz inozemstva. Dva ranija povjerenstva, došli su do spoznaja o pronevjeri dijela sredstava, ali za sada nitko nije odgovarao za to.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:40 30.07.2010.

Prije 5 mjeseci otvorila se nova prilika da se izvučete iz financijske krize. Ta prilika je www.gdi-wealth.ws. Ova web stranica pomogla je više od 400 ljudi da se spase od \"propasti\", tj. bankrota, a neki od njih ne samo da su se oduprli krizi, već su i osigurali mjesečne prihode veće od 8000 kuna! Ukratko, www.gdi-wealth.ws je pomogao mnogima da promijene svoj život. Zašto ne bi i VAMA?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?