Gabela

Akciji se priključili GOŠK i Torcida Gabela

21.07.2017.
u 09:00

Svoj obol proslavi 80. rođendana nekedašnjeg legendarnog nogometaša Andrije Ankovića dali su njegov matični GOŠK te Torcida Gabela – Čapljina.

Vrijedan povod

Podsjećamo, u povodu 80. godine rođenja Andrije Ankovića, legendarnog nogometaša Hajduka i osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1960. godine u Rimu, u organizaciji Hrvatske pošte i Hrvatskog nogometnog kluba Hajduk, izdana je prigodna dopisnica s Ankovićevom fotografijom i kratkom biografijom te poštanski žig. Prema informaciji Hajduk.hr prigodni žig s likom Andrije Ankovića jedan dan, 15. srpnja, zamjenjivao je dnevni žig pošte 21101 Split i udaran je na cijelu poštu koja tog dana izlazi iz poštanskog ureda pod navedenim brojem, na adresi Kralja Tomislava 9 u Splitu.

Svečana prezentacija spomenute dopisnice i žiga održana je na prigodnom događaju u splitskoj pošti. Uz članove obitelji zlatnog olimpijca Andrije Ankovića, nazočili su joj i predstavnici Splitskog kluba olimpijaca, Hrvatske pošte, Hrvatskog društva olimpijske filatelije i memorabilije i splitskog filatelističkog društva, doznali smo od Nikice Pehara predsjednika Upravnog odbora Nogometnog kluba GOŠK iz Gabele.

U rodnom kraju također je spomenuti jubilej obilježen na jedan prigodan način. Anković je svojim uspjesima zadužio klub u kojemu je igrao i realno je očekivati priznanje za njega i sve što je napravio.

Nisu sjedili skrštenih ruku

Gabeljani definitivno nisu sjedili skrštenih ruku. U krugu stadiona “Perica Pavlović” organizirana je mala svečanost na kojoj su predsjednik Upravnog odbora Pehar ujedno i predsjednik Udruge Torcida Gabela, te nogometaš Luka Anković, unuk Andrije Ankovića, položili cvijeće na spomen-obilježje.

- Iskreno vam govorim nismo precizno ni znali što se sve sprema u povodu obilježavanja 80. rođendana Andrije Ankovića. Ovih dana zaokupljeni smo uređenjem stadiona i pripremama za Premijer ligu BiH, pa smo se odlučili na svoj način obilježiti Ankovićev rođendan. Položili smo cvijeće na spomen-obilježje u krugu stadiona, kazao je predsjednik GOŠK-vog Upravnog odbora Pehar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?